Consiliul Judetean Hunedoara vrea sa contracteze lucrari de modernizarea a drumurilor de acces catre cetatile dacice din Muntii Orastiei printr-o investitie estimata la 8,7 milioane euro inclusiv TVA, proiectul vizand integrarea celor sase unitati in circuitul turistic european.

Ansamblul dacic din Muntii Orastiei cuprinde sase cetati (Sarmizegetusa Regia, Costesti - Cetatuie, Costesti - Blidaru, Luncani - Piatra Rosie, Banita si Capalna) vechi de aproximativ 2.000 de ani si incluse in patrimoniul UNESCO, potrivit Mediafax.

Drumul de acces catre acestea se suprapune cu DJ 705A, de la km 0+000 la km 37+409, iar proiectul vizeaza modernizarea unui tronson de aproximativ 18 kilometri al soselei, aflat intr-o stare tehnica necorespunzatoare.
Termenul pentru finalizarea lucrarilor, finantate prin Programul Operational Regional, va fi de trei ani de la data adjudecarii contractului.

Lucrarile vor fi atribuite prin licitatie deschisa, pentru pretul cel mai scazut, iar termenul pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost stabilit la 28 aprilie.

Citeste si:
In 2018 s-au produs, in medie, 24 de accidente grave pe zi, cu 5 morti
Raport al Politiei Romane: In...
Sursa foto: AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si