Hotelierii spera in cresterea traficului turistic in 2014, desi in primele doua luni s-au inregistrat scaderi, iar optimismul lor se bazeaza pe constatarea ca in anii cu alegeri veniturile romanilor cresc si o parte din bani sunt alocati vacantelor.

"Am constatat ca exista o ciclicitate a anilor de varf in turism care coincide, in mod intamplator sau nu, cu anii electorali. Explicatia ar fi ca in acesti ani veniturile romanilor cresc, fie ca se dau mai multe prime, fie ca se reduc anumite impozite, iar o parte din bani sunt alocati si vacantelor", a declarat Dragos Raducan, vicepresedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

El spune ca doar o crestere a veniturilor populatiei ar mai putea salva din punct de vedere turistic inceputul prost de an, cand lipsa zapezii a dus la scaderi ale turismului montan, astfel ca statiunile montane au fost pustii. In primele luni in toate zonele turistice din tara a scazut numarul vizitatorilor romani si straini, scrie Mediafax.

Alta premisa nefavorabila este scumpirea cu pana la 5 procente a vacantelor in Romania in acest an, scumpire generata de cresterea facturilor la utilitati. "Nici hotelierii de pe litoral nu au mai putut mentine preturile si le-au crescut cu pana la 5%, desi in vara anului trecut turismul de la Marea Neagra a scazut cu 10%", a incheiat Raducan.

Citeste si:
Vodafone, venituri de 232 milioane de euro in trimestrul trei
Vodafone, venituri de 232...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Belarus isi securizeaza granita din cauza turismului la Cernobil