Primele semne arata ca anul 2014 va fi unul mai bun decat cele trecute in turism, este de parere proprietarul agentiei de turism Paralela 45, Alin Burcea, care sustine ca firmele din domeniu isi pot creste rulajele prin diversificare. Astfel, obiectivul agentiei de turism cu 24 de ani experienta este cresterea numarului destinatiilor oferite si a zboruri de pe alte aeroporturi decat cel din Bucuresti.

"Din semnalele pe care le am din piata si de la alte agentii de turism, se pare ca anul 2014 va fi unul mai bun pentru turism. (...) Cresterea unei agentii de turism poate avea la baza doar diversificarea, pentru ca in prezent este foarte greu sa mai cresti pe destinatiile deja existente. Astfel, in 2014 vrem sa avem mai multe oferte, cu plecari din alte orase din tara decat Bucuresti, orase unde sunt aeroporturi foarte bine dotate, dar fara prea multe curse", a declarat Alin Burcea.

Astfel, compania va opera o serie de zboruri de pe aeroporturile din Iasi si Cluj Napoca, cum sunt cele spre Israel si Iordania, si continua operatiunilor de pe aeroporturile din Bacau si Timisoara.

De asemenea, printre noutatile anului 2014 din oferta Paralela 45 se mai numara destinatiile Chania, Santorini, Zakynthos, Mykonos, Tenerife, Sardinia si Sorrento.

Ne dorim si curse directe de pe aeroporturile din Satu Mare si Craiova din 2015

Moldovenii vor lux, ardelenii sunt mai cumpatati

In ceea ce priveste preferintele turistilor din provincie, Burcea spune ca cei din Moldova isi doresc vacante in afara tarii in unitati de lux, neaparat de cinci stele, la acest capitol asemanandu-se cu iubitorii de calatorii din Capitala. Pe de alta parte, romanii din Ardeal sunt mai cumpatati, nu tintesc hoteluri de lux si gandesc mult decizia de cumparare a unei vacante.

"Moldoveni gandesc «O vacanta am si vreau ca atunci sa fiu domn». Daca pe pietele din Iasi si Bacau ofertam hoteluri de patru stele, la pret de 300 de euro, nu cumpara nimeni, insa daca oferim hoteluri de cinci stele la reducere se inscriu multi. Moldovenii vor lux neaparat, sa mearga in vacanta si apoi sa se laude la cunoscuti cu locul in care au stat. (...) Ardelenii sunt mai cumpatati, gandesc ca mai intai iti faci casa, iti acoperi cheltuielile si apoi te uiti cu atentie la banii pentru vacanta", a precizat Burcea.

Paralela 45 va opera anul acesta 29 de curse charter cu avionul, principalele destinatii fiind Grecia, Turcia si Spania, destinatii, de altfel, preferate de romani.

Bugetul pentru vacanta al romanilor nu s-a schimbat, se ridica la o medie de 550 de euro de persoana pentru un sejur

Tot in 2014, Paralela 45 aduce o serie de circuite noi in destinatii indepartate, printre care se numara Uzbekistan, Azerbaijan, Mongolia, Sibera, Etiopia, cumuland un total de 100 de itinerarii.

Turistii de peste Prut, tinta companiei

Anul acesta, Paralela 45 si-a propus sa deschida cinci agentii noi, intre care una la Chisinau, printr-o investitie totala de 80.000 de euro.

"Republica Moldova este o piata noua, cu potential, si are si calitatea de a fi eliminat vizele. 500.000 de locuitori au posibilitatea de a calatori, iar acestia sunt in targetul nostru", a precizat Burcea.

Paralela 45 a deservit anul trecut aproximativ 100.000 de turisti, inregistrand o cifra de afaceri de 35 milioane de euro. Pentru acest an, compania cu 35 de filiale si 180 de angajati, tinteste un rulaj de 40 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri