Editia de primavara a targului de turism de la Romexpo a debutat ca de fiecare data cu o combinatie colorata intre firave elemente traditionale romanesti si aparitii "exotice" care iti iau ochi, precum dansatoare din buric sau fete "imbracate" doar in acuarela.

Cea de-a 31-a editie a targului de turism reuneste 280 de firme din Romania si alte 23 de tari, pe o suprafata de 16.000 metri patrati si se desfasoara in perioada 13-16 martie.

Inca de la primele ore ale deschiderii targului standurile marilor agentii de turism, intinse pe zeci de metri partati si animate cu diverse mascote si zeci de agenti, au atras cei mai multi turisti.

"Toata lumea se intereseaza de Grecia si Turcia. Sunt si oameni care intreaba de Spania, insa acolo preturile sunt mai mari si nu prea cumpara. Bine, multi dintre ei nu cumpara deloc, dar noi ne bucuram sa prezentam oferta si sa speram ca revin sa cumpere", ne-a spus un reprezentant al unei agentii de turism.

Si Lucia Morariu, sefa Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), a declarat ca preferatele romanilor raman anul acesta Grecia, Turcia, Bulgaria si Spania.

Reprezentantii agentiilor axate in special pe turismul extern au venit pregatiti la targ, cu mii de pliante, reviste, cataloage de toate marimile, prin care promit vacante in strainatate la pret mai mic decat salariul minim si reduceri care iti iau ochii.

Targul de turism al Romaniei 2014

Cele aproape 100 de agentii de turism prezente la targ vacanta de Paste, pentru 1 Mai si sezonul estival. Discounturile anuntate pentru vanzarile din perioada targului vor fi de pana la 40%.

Intre cele mai accesibile oferte, care parca te pun pe ganduri numai cand vezi preturile, se numara un sejur de sapte nopti in Bulgaria, cu all inclusive, la 52 de euro de persoana, concurat de o vacanta de sapte nopti in Croatia la un pret de 77 de euro.

Chiar si in destinatiile preferate ale romanilor, iubitori de plaje intinse cu nisip fin si mancare din plin, Turcia si Grecia, vacantele de o saptamana incep de la preturi care variaza intre 150 si 200 de euro de persoana.

Si promovarea acestor destinatii iti ia ochii si reusesc sa-i faca pe romani sa nu mai plece de la standuri. Turcii fac un spectacol din crearea unui simplu cornet de inghetata, iar lumea sta la coada ca sa admire show-ul si sa isi primeasca portia, in timp ce la standul Marocului oamenii s-a strans gramada sa admire o domnisoara care se unduieste lent din buric.

N-au lipsit nici de aceasta data fetele cu trupuri acoperite doar de acuarela sau de cateva randuri de pene si baietii in slipi, intinsi pe sezlonguri, la lumina neoanelor.

In fata tuturor acestora, care au fost amplasate in zona centrala a targului, paleau asociatiile locale de turism si cele cateva unitati de cazare din regiuni balneare si alte zone incarcate de traditie ale Romaniei.

Elementele traditionale romanesti prezentate timid

Daca la celelalte standuri se statea la cozi, frumoasele romance imbracate in costum national care suflau din bucium, intinsele hore de dansatori populari sau doamnele care incondeiau oua de paste reuseau cu greu sa atraga atentia.

E drept ca reprezentantii unitatilor de cazare din statiuni balneare sau montane de la noi nu aveau materialele de prezentare personalizate pe interesul turistilor, insa s-au aratat deschisi din prima clipa sa faca o oferta.

"Nu am facut o oferta speciala pentru sarbatorile de Paste, insa puteti veni la aceleasi preturi ca in restul anului. Va organizam si masa festiva in ziua de Paste, daca doriti, doar sa ne anuntati", ne-au spus reprezentantii unei unitati de cazare din localitatea Lacul Sarat, Braila.

Constanta a luat din nou fata

Din nou, cu o prezenta excentrica constanta, primarul Constantei, Radu Mazare, a aparut la targul de turism intr-un costum dupa modelul Ludovic al XIV-lea, in timp ce o parte dintre cluburile din Mamaia au incalzit atmosfera, aducand la targ tinere imbracate sumar.

Invitatul special al evenimentului a fost creatorul de moda Catalin Botezatu care a prezentat o colectie pentru care a fost aplaudat. O serie de tineri bine construiti au defilat in lenjerie intima semnata de designer, sub privirile mai multor oficiali, printre care si deputatul Maria Grapini.

De astfel de spectacole de culoare se vor putea bucura romanii pana in data de 16 martie, cand targul se va inchide, iar in timp ce le vor urmari vor avea timp sa analizeze si nenumarate oferte si vor putea decide daca vor achizitiona un sejur.

Credit foto: Mediafax

Sursa foto: Vacanta exotica, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri