Cine nu are chef sa mearga in vacanta cind vine primavara? Nu numai ca am scapat de iarna si vremea e placuta, dar si ofertele agentiilor de turism sint mai frumoase acum. Fiind inca extrasezon, pina la sfirsitul lunii mai putem alege sa mergem citeva zile intr-o capitala europeana, sa petrecem Sarbatorile pascale intr-o pensiune, sa vizitam Delta sau sa optam pentru studentescul 1 mai la mare. Si oferta nu se opreste aici.

In acest an, turistii trebuie sa aleaga ce tip de vacanta prefera la inceputul lunii mai: un sejur specific pentru sarbatorirea Pastelui sau o vacanta de 1 mai, cind se deschide sezonul estival. Agentiile de turism au incercat sa comprime cele doua sarbatori si sa ofere pachete turistice pentru ambele categorii de doritori. Pentru Paste, vom paria pe turismul rural. Am pregatit oferte pentru fiecare zona a tarii, din Maramures, Bucovina, Praid, Muntii Apuseni, Marginimea Sibiului, Horezu, Tismana pina in Delta Dunarii, spune Roxana Balcescu, director executiv la CMB Travel. Si pe turism extern cererea va fi mare de Paste, astfel incit agentiile au pregatit oferte in Grecia, Italia, Spania si Malta. Deocamdata, avem oferte de Paste pentru turisti individuali. Daca o persoana vine si ne cere sa petreaca Pastele in Cipru, de exemplu, ii organizam vacanta acolo, spune Dorin Vaduvoiu, director executiv al agentiei Perfect Tour.

Vacante de extrasezon

Ofertele agentiilor din aceasta perioada pot fi foarte avantajoase deoarece este extrasezon si se pot vizita capitale renumite din lume sau se poate merge pe plaje sudice la preturi mai mici. O varianta avantajoasa este transportul cu un avion low-cost (Blue Air) si cazare in functie de dorinta turistului, care poate fi gasita pe Internet sau la o agentie specializata. Roma, Milano, Barcelona, Lyon si Istanbul sint destinatiile catre care Blue Air (companie low-cost) are curse regulate. Din 29 aprilie, compania va avea curse si la Dusseldorf, iar tarifele incep de la 38 de euro dus-intors. Daca turistii vin din timp, pot gasi bilete la tarife avantajoase.

La cumpararea biletului de avion, acesta primeste un voucher cu care are 45a reducere la cazare in hotelurile din apropierea aeroportului, spune Mihaela Badic, reprezentant Blue Air. Daca turistul doreste un hotel mai central, o pensiune sau un apartament (mai ales cind familia este insotita si de copii), poate cauta si pe pagina de Internet www.octopustravel.ro. Aici pretul este afisat pentru intregul sejur si include toate taxele si costurile serviciilor. Pentru petrecerea Pastelui la Roma, de exemplu, o familie cu un copil poate sta patru nopti, la un hotel de trei sau patru stele, la preturi intre 190 si 290 euro.

Oferte de Paste

l 2,5 milioane-11 milioane: vacante de Paste in pensiunile agroturistice din toata tara (pretul minim este pentru pensiuni de doua margarete, in nordul tarii) - CMB Travel
l 99 euro: 5 zile de Paste pe plajele Olimpului (Grecia), transport cu autocar minimum 2 stele, cazare 2 stele, ghid autorizat - Romantic Travel
l 336 euro: vacanta de 5 zile in Malta, la hotel de patru stele, transport cu avionul, ghid si transferuri - Malta Travel
l 575 euro+1,9 milioane lei: vacanta 6 zile de Paste in Creta, hotel de patru stele, transport cu avionul, ghid, dejun traditional de Paste - Prestige Tours
l 358 euro+1,9 milioane lei: Pastele la Vatican, transport cu autocar 3 stele, cazare 9 nopti + mic dejun in hoteluri de 3 stele (Mosonmagyarovar, Lido di Jeselo, Montecatini Terme, Roma, Rimini), insotitor de grup - A.R.T.E. (Agentia Romana de Turism si Evenimente)
l 455 euro - vacanta o saptamina in Egipt, Hurghada&Cairo, 4 stele, transport cu avionul, demipensiune, asistenta turistica - Prestige Tours.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri