Turistii israelieni vor veni in premiera cu zboruri charter in Romania incepand din vara, atat in Constanta, pentru sejururi pe litoral, cat si in Bucuresti, pentru excursii de tip city break, a declarat Mirela Matichescu, vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT).

Primul charter cu turisti israelieni va ajunge pe aeroportul Kogalniceanu pe data de 9 iunie, iar ultimul, pe 15 septembrie. "Din anul 2009 am tot incercat sa aducem turisti israelieni pe litoral, dar nu ne-a sprijinit nimeni cu promovarea. Pe litoralul bulgaresc ajung in fiecare saptamana, in sezon, 12 chartere de la Tel Aviv", a declarat Meidan Butnaru, directorul comercial al turoperatorului israelian Meshek INGS.

Charterul va ajunge o data pe saptamana la Constanta, iar avioanele vor apartine Blue Air. Agentia Mareea se va ocupa de serviciile la sol, respectiv cazare, transferuri si excursii optionale. "In acest an va fi un proiect pilot si turistii israelieni vor ajunge doar la hoteluri de 3 si 4 stele in Mamaia, all inclusiv sau cu demipensiune. Anul viitor vom extinde ofertele si pe sudul litoralului si speram sa aducem doua sau chiar trei chartere", a afirmat Marius Usturoiu, proprietarul Mareea, scrie Mediafax.

El a spus ca pachetul mediu platit de un turist israelian pentru o vacanta pe litoral, incluzind zborul si o saptamana de cazare, ajunge la 550 de euro. Reprezentantul turoperatorului israelian estimeaza ca va aduce in acest an cu chartere pe litoral peste 2.000 de turisti. Anul trecut, potrivit Institutului National de Statistica, au fost pe litoral 484 de turisti din Israel.

In plus, alte trei zboruri charter pe saptamana vor fi operate pe ruta Tel Aviv - Bucuresti incepind cu data de 6 mai si pana in toamna. Pachetele pentru Bucuresti sunt de trei zile, iar turoperatorul a semnat deja contracte cu hotelurile din Capitala pentru 3.500 de turisti.

Meshek INGS are in plan si deschiderea unei curse charter spre Iasi, pentru turistii care fac circuite in nordul tarii. Firma a adus anul trecut aproximativ 3.000 de turisti israelini, care au venit cu zboruri regulate pentru circuite in tara.

"Din vara, Autoritatea pentru Turism va incepe promovarea pe piata israeliana. Ne asteptam in acest an la o crestere cu 70% a numarului de turisti din Israel, si ne referim la turistii dedicati vacantelor, nu la cei care vin pentru afaceri sau la rude", a spus Mirela Matichescu.

Anul trecut au ajuns in Romania peste 96.600 de vizitatori din Israel, dintre care Bucurestiul a atras 74.000, iar statiunile montane 16.000.

Sursa foto: Costinesti, Romania/Shutterstock.com

Sursa foto: Costinesti, Romania/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri