Majoritatea celor aproape 500 de romani care vor asista din tribune la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia nu platesc biletele din bani proprii, iar costul deplasarii si intrarea la meciuri sunt suportate de firmele la care lucreaza, potrivit lui Sorin Vaduvoiu, directorul Perfect Tour.

"Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia atrage si spectatori din Romania. In general sunt clienti care sunt premiati de companii mari, fie parteneri, colaboratori sau oameni de vanzari premiati. De obicei aceste vacante se primesc ca premiu. Se fac pachete, grupuri mici, de 5, 10 sau 20 de persoane si sunt date ca premii de catre firme. Acesta este cel mai important segment. Al doilea segment sunt adevaratii pasionati de acest sport, inclusiv oameni din Federatia Romana de Fotbal si fosti mari fotbalisti", a declarat Sorin Vaduvoiu, directorul general al Perfect Tour, agentie care a vandut majoritatea biletelor pentru Brazilia, scrie Mediafax.

Aproape toate pachetele turistilor romani sunt la semifinale si/sau finala.

La meciurile din grupe se duc mai putini, pentru ca Romania nu participa. Daca ar fi jucat, spune Vaduvoiu, meciurile din grupe ar fi atras cei mai multi romani.

El estimeaza ca aproximativ 500 de romani care vor merge in Brazilia, iar cei mai multi au cumparat biletele de anul trecut. Majoritatea acestora sunt din companii FMCG.

"Cele mai ieftine bilete, care includ doar cazarea si avionul, pornesc de la 3.000 de euro, iar biletul de la finala trece de 1.000 de euro. Nu gasesti cazare sub 200 de dolari pe noapte. Deci preturile ajung pe la minim 4-5.000 de euro", a mai spus Vaduvoiu.

El crede ca daca ar fi fost prezenta si nationala Romaniei, numarul turistilor s-ar fi dublat, iar daca acest campionat s-ar fi desfasurat in Europa, s-ar fi vorbit de cateva mii de spectatori romani.

Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia se va desfasura intre 12 iunie si 13 iulie. Semifinalele sunt programate pentru 8 si 9 iulie in orasele Belo Horizonte si Sao Paulo, iar finala va avea loc pe 13 iulie, la Rio de Janeiro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri