Compania aeriana LOT Polish Airlines, detinuta de statul polonez, introduce din 30 martie al treilea zbor zilnic intre Varsovia si Bucuresti, marind numarul de frecvente intre cele doua capitale de la 13 la 20 pe saptamana.

Zborul nou este cu plecare la 14:30 din Varsovia si sosire la 17:30 in Bucuresti, iar decolarea din Bucuresti este programata la 18:15.

Noul orar de vara va oferi romanilor conexiuni mai bune intre Varsovia si destinatiile din America de Nord, Beijing si alte orase europene. In sezonul de varf, oportunitatile de conexiuni vor creste cu 40%.

"Am decis sa crestem numarul de zboruri pentru ca cele doua piete, Romania si Polonia, au inceput sa inregistreze un numar mai mare de oameni de afaceri si vrem sa oferim o conectivitate mai buna catre America. Numarul de pasageri a crescut anul trecut cu 20%, la 76.200 de persoane, iar gradul de ocupare al aeronavelor noastre a depasit 70%", a declarat Jakub Malecki, directorul general LOT pentru Romania si Republica Moldova.

LOT opereaza din Romania cu aeronavele braziliene Embraer 75 si Embraer 95, care au 82 de locuri, respectiv 102 locuri.

Anul acesta, LOT se asteapta sa atinga 100.000 de pasageri in relatia cu Romania. Potrivit lui Malecki, majoritatea pasagerilor calatoresc intre cele doua tari in scop de afaceri.

Ambasadorul Poloniei in Romania Marek Szczygie, prezent la conferinta LOT, a spus ca in Romania sunt peste 700 de firme poloneze, care au peste 1.000 de angajati. Anul trecut, au venit in Romania peste 300.000 de polonezi. Numarul de turisti romani care au stat cel putin o noapte in Polonia anul trecut a fost de 34.000 de persoane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri