Numarul aeronavelor operate de Wizz Air din Bucuresti creste la opt unitati Airbus A320, incepand cu vara acestui an. Aeronava va deveni operationala pe 13 iulie si va facilita introducerea a patru noi rute din Bucuresti spre Doncaster Sheffield, Malaga, Malmo si Malta. Compania a anuntat si introducerea unei noi rute din Cluj-Napoca spre Basel Mulhouse Freiburg.

Cu aceste noi destinatii Wizz Air ofera acum din Bucuresti 158 zboruri saptamanale pe 34 de destinatii, reprezentand o crestere de 20%, comparativ cu anul precedent (din iulie 2014). Compania considera ca marirea capacitatii in Bucuresti va stimula piata locurilor de munca in aviatie si in turism, in timp ce clientii vor avea acces la mai multe servicii low-cost. Biletele pentru noile rute pot fi deja achizitionate cu preturi incepand de la 129 lei pentru un singur zbor cu toate taxele incluse. Noile rute vor fi operate cu doua zboruri pe saptamana. Rutele catre Malta si Malmo vor avea vara o frecventa de trei zboruri saptamanal.

Wizz Air a transportat anul trecut in si dinspre Romania 3,2 milioane de pasageri, fata de 2,7 milioane in 2012. Numarul pasagerilor care au zburat din Bucuresti a fost de circa 1,7 milioane de pasageri. Compania zboara in Romania din sapte orase (Bucuresti, Cluj Napoca, Timisoara, Targu Mures, Arad, Craiova, Sibiu) cu 14 aeronave catre 78 de rute, recent a castigat licitatia pentru a efectua curse si din Craiova (6 rute cu un singur avion).

Wizz Air opereaza o flota de 46 aeronave de pe 17 baze, pe 300 de rute, care asigura legatura intre 95 de destinatii din 35 de tari.