Nava fluviala "River Concerto" va deschide la 1 aprilie sezonul de croaziere in Portul Constanta, pana in prezent fiind anuntate, in acest sezon, 74 de escale ale unor nave de pasageri maritime sau fluviale.

Nava fluviala "River Concerto" este programata sa soseasca in port marti, in jurul orei 13.00, urmand sa ramana la Constanta trei zile, timp in care cei 160 de turisti vor avea programate excursii in judet si in tara, scrie Mediafax.

Pe de alta parte, prima nava maritima de pasageri care va ajunge in acest sezon, la Constanta, in 13 aprilie, este MSC "Sinfonia", se arata intr-un comunicat al Companiei Nationale "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta.
Conducerea Companiei Nationale "Administratia Porturilor Maritime" Constanta spune ca, pana in prezent, la terminalul de pasageri al Portului Constanta sunt anuntate 74 de escale, iar lista este in continua actualizare.

"Se estimeaza o crestere cu circa 15 la suta a numarului de pasageri care vor sosi in acest sezon la Constanta, la bordul navelor de croaziera, fata de sezonul anterior", se mentioneaza in documentul citat, in care se mai precizeaza ca multe dintre navele care aveau ca destinatii porturile Yalta si Odessa au modificat ruta, fara a afecta insa escalele la Constanta, ba mai mult, marind durata acestora.

Portul Constanta a devenit o destinatie traditionala pentru multe dintre companiile de croaziere. De exemplu, nava "Costa Deliziosa", cu o capacitate de aproape 3.000 pasageri, are programate sase escale la Constanta. Prima vizita va avea loc in 4 mai, iar ultima, in 18 octombrie. "Thomson Celebration" va face escala de sase ori in acest an in Portul Constanta, iar "Seabourn Odyssey", de trei ori.

Si in acest sezon va fi disponibila pentru croaziere cu imbarcare din Constanta nava MSC "Orchestra". Aceasta este programata sa soseasca de patru ori in Portul Constanta, itinerariul de vacanta al acesteia cuprinzand porturi din Grecia, Turcia si Italia.

Potrivit CN APM SA, anul acesta va veni pentru prima data la Constanta nava maritima "Aida Aura", care are programate deja cinci escale. Aceasta are 203 metri lungime si o capacitate de 1.700 de pasageri.

In 2013, la terminalul de croaziere al Portului Constanta au sosit 69 de nave de pasageri, cu 54.616 turisti la bord.

Sursa foto: Croaziera, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri