Innoptarile in structurile de primire turistica au inregistrat in primele doua luni o crestere de 4,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 1,78 milioane. Astfel, 78,9% reprezinta innoptari ale turistilor romani, dupa ce in februarie s-au majorat cu 11,5%, potrivit datelor INS.

Innoptarile turistilor straini au reprezentat 21,1% din totalul innoptarilor din primele doua luni, cea mai mare pondere revenind celor din Europa (79,5% din total turisti straini), iar dintre acestia, 80,6% au fost din tarile membre UE. Durata medie a sederii a fost de doua zile, pentru ambele categorii de turisti.

In februarie, structurile de primire turistica au inregistrat aproape 950.000 de innoptari, cu 11,5% mai mult decat in februarie 2013. Din totalul acestora, strainii au ocupat 20%, cei mai multi fiind din Europa (77,4%), potrivit Mediafax.

Cei mai multi straini care au vizitat Romania in primele doua luni au venit din Germania, Italia, Franta si Israel. Acestia au avut ca destinatie Capitala si orasele resedinta de judet, locatii urmate de alte localitati si trasee turistice, dar si de statiuni montane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri