Investitia apartine companiei BT Bison Ranch, care a inaugurat, vineri, ferma de bizoni pe o suprafata de 500 de hectare de teren, dupa ce in ultimii doi ani acolo au fost facute investitii de aproximativ 1,5 milioane de euro.

Potrivit managerului fermei, Constantin Jeican, in prezent in ferma de la Recea Cristur sunt aproape 300 de bizoni, care au fost adusi din Danemarca, Germania, Franta, Austria si Belgia. Acestia sunt crescuti pentru carne, care va fi exportata in tari din vestul Europei, in special in Germania, scrie Mediafax.

"Intentionam sa continuam investitiile in judetul Cluj, bugetul pentru anul in curs fiind de 1,5 milioane de euro. Bizonii sunt crescuti pentru carne, care va fi exportata in tari din vestul Europei, in special in Germania, unde exista cerere foarte mare. Vom incerca sa vindem carne de bizon si in Romania", a afirmat managerul fermei.

La ferma de bizoni lucreaza aproximativ 30 de angajati care provin din comunele clujene Taga, Recea Cristur si Panticeu. BT Bison Ranch este detinuta de oameni de afaceri din Germania si Austria.

Sursa foto: Bizoni/Shutterstock.com