Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) a inregistrat in primele trei luni un trafic aerian in crestere cu 4,5%, la 1.566.992 pasageri, un nivel record.

Pana la finalul anului, Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti-Baneasa Aurel Vlaicu ar putea atinge impreuna pragul de 8 milioane de pasageri.

In plus, contrar trendului inregistrat pe majoritatea aeroporturilor europene importante, s-a inregistrat, pentru prima oara in ultimii ani, si o crestere a numarului de miscari aeronave (decolari si aterizari) de aeronave. Astfel, in luna martie 2014, numarul miscarilor de aeronave a fost de 7.643, cu aproximativ 1,8% mai mult fata de aceeasi luna a anului trecut.

Aceste rezultate sunt efecte directe ale eforturilor intreprinse de CNAB de a atrage noi companii aeriene, de a extinde numarul de rute operate de la Bucuresti si de a creste frecventele de operare pe rutele existente.

In anul 2013, cele doua aeroporturi ale Capitalei - Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa-Aurel Vlaicu – au fost tranzitate de 7.649.503 de pasageri, numarul de miscari de aeronave ridicandu-se la 95.984.

Venituri in urcare cu 7%

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) a inregistrat in primele trei luni o crestere de aproape 7% a veniturilor fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cresterea s-a datorat in primul rand veniturilor din exploatare, sustinute de cresterea de trafic pe aeroporturile companiei. Gestionarea eficienta a cheltuielilor a condus la inregistrarea, in primele trei luni, a unui profit brut de aproximativ 21,5 milioane lei, de 2,7 ori mai mare fata de cel aferent primului trimestru din 2013.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri