Aproximativ 70.000 de romani petrec minivacanta de 1 Mai la pensiuni, cererea dublandu-se in ultimele zile datorita vremii frumoase, a anuntat vineri Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) intr-un comunicat transmis Mediafax.

"Daca initial erau confirmate circa 35.000 de rezervari, numarul turistilor care au ales pensiunile s-a dublat pe ultima suta de metri. Este o tendinta normala, tinand cont ca prognozele meteo initiale nu au fost cele mai favorabile. Unii turisti au renuntat la alte destinatii in favoarea turismului rural, iar altii s-au hotarat cu cateva zile inainte. Pe de alta parte, a contat mult faptul ca romanii au beneficiat de patru zile libere", a declarat Misu Chiruc, presedintele executiv al ANTREC.

Potrivit ANTREC, in Romania sunt circa 6.000 de pensiuni autorizate in aproape toate regiunile tarii. Bucurestenii aleg prioritar zona Bran-Moieciu, clujenii - Maramures sau zona Apusenilor, iar iesenii - Neamt si Bucovina.

Delta Dunarii a inregistrat, pentru cele circa 100 de pensiuni din zona, un grad de ocupare de 60%. "Vremea a fost totusi favorabila si sa nu uitam ca in perioada aprilie-mai asistam la spectacolul intoarcerii pasarilor migratoare. Turistii au optat pentru excursii in padurea Letea, la Caraorman, Sf. Gheorghe, Sulina si au putut admira fauna si vegetatia luxurianta", a spus Silviu Gheorghe, presedintele ANTREC, filiala Tulcea.

In judetul Brasov, pensiunile au inregistrat un grad de ocupare cuprins intre 90 si 95%, cea mai solicitata regiune fiind Bran - Moieciu - Fundata.

Citeste si:
Romanii au cheltuit peste 12,5 MIL. euro in vacanta de Paste si 1 Mai
Romanii au cheltuit peste...

"Majoritatea turistilor au ales trei nopti de cazare, de joi pana duminica. Ca activitati de divertisment, acestia au optat pentru drumetii, plimbari cu bicicleta ori cu caruta sau pentru picnicuri la marginea padurii", a afirmat Mioara Stoian Visan, presedintele ANTREC, filiala Brasov.

Cele mai solicitate zone de turism rural, pentru perioada 1 Mai, au fost Bran - Moieciu - Fundata, Bucovina, Neamt, Vrancea, Maramures, nordul Olteniei, Marginimea Sibiului, Apuseni, dar si Delta Dunarii.

ANTREC a mai anuntat totodata ca programul "Vacanta la tara" se reia in perioada 4 mai - 13 iunie. Astfel, pachetele de 5 nopti de cazare in camera dubla, de vineri pana duminica, vor putea fi cumparate cu 175 de lei de persoana la pensiunile de doua margarete, 224 de lei la trei si patru margarete si 290 de lei la 5 margarete.

Citeste si:
Beneficii pentru parinti: ce concedii si bani primesti de la stat
Beneficii pentru parinti:...
Sursa foto: sxc.hu

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
COVID-19 | Serbia suspendă cursele aeriene pe aeroportul din Belgrad
Setari Cookie-uri