Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) Tarom, companie aeriana detinuta de stat, prin Ministerul Transporturilor, a decis schimbarea a patru din cei sase membri ai Consiliului de Administratie, cei ramasi fiind Dante Stein, fost consilier al premierului Ponta, si Razvan Filipescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism.

Membrii CA inlocuiti sunt Manuel Donescu, Florin Luca, Constantin Sebesanu si Ovidiu-Petrisor Artopolescu, au declarat surse apropiate situatiei, scrie Mediafax.

Un alt membru CA al Tarom, Bogdan Speteanu, a renuntat la aceasta pozitie in urma cu o luna si jumatate, potrivit surselor citate.
Dante Stein ocupa pozitia de presedinte al Consiliului de Administratie.

In luna noimbrie a anului trecut au fost revocati din CA Dan Pascariu (presedinte), Valentin Macec, Ciprian Ladunca, Marius Ghenea si Dumitru Prunariu, in contextul conflictului dintre membrii acestei structuri de conducere si CEO-ul companiei, Christian Edouard Heinzmann.

Ulterior, Ministerul Transporturilor i-a numit in CA pe Dante Stein, Razvan Filipescu, Manuel Donescu, Florin Luca, Bogdan Speteanu, Constantin Sebesanu si Ovidiu-Petrisor Artopolescu.

Citeste si:
TAROM e in picaj: pierde 4.600 de euro pe ora
TAROM pierde 4.600 de euro pe...

Pascariu a declarat in februarie ca membrii CA schimbati in noiembrie au decis sa actioneze in instanta compania pentru revocarea fara justa cauza, solicitand drepturile aferente contractului de mandat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Finantele propun schimbari pe zona RCA la cererea Comisiei Europene