Bucurestiul este laudat de publicatia americana Huffington Post, care compara capitala Romaniei cu cea a Frantei. Jurnalistii americani ofera astfel cinci motive pentru care turistii ar trebui sa viziteze orasul dambovitean. Potrivit publicatiei americane, Bucurestiul este un loc care imbina elemente sofisticate si retro, ceea ce il face un competitor demn de luat in seama in fata Parisului.

Astfel, primul motiv pe lista celor invocate se afla Palatul Parlamentului, cladirea fiind descrisa ca “o destinatie populara pentru nunti regale, spectacole de moda si conventii politice”, noteaza Huffington Post.

A doua atractie mentionata este reprezentata de parcurile bucurestene, fiind recomandate Cismigiu, Parcul Carol, Gradina Botanica, Parcul Tineretului, Titan si Herastrau. O scurta descriere a parcului Cismigiu aminteste de batranii care joaca sah, familiile care pedaleaza in barcile de pe lac si cainii scosi la plimbare.

In ceea ce priveste viata de noapte din Bucuresti, pe locul trei in lista amintita sunt prezentate atractiile din Centrul Vechi, printre care se numara cafenelele si barurile, dar si fetele frumoase.

Nu in ultimul rand, publicatia aminteste si de asemanarea dintre cele doua capitale. In perioada interbelica, centrele industriale si arhitectura eleganta care aminteau de orasul de pe malul Senei i-au adus Bucurestiului porecla de “Micul Paris”.

Citeste si:
European Search Awards vine in Romania. Inscrieri pana pe 28 februarie
European Search Awards vine...

Sursa foto: Palatul Parlamentului/ Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Lucrarile la Parcul Cismigiu incep in primavara
Setari Cookie-uri