Operatorul aerian low-cost ungar Wizz Air se va lista la bursa de la Londra, unde intentioneaza sa vanda actiuni noi in valoare de 200 de milioane de euro pentru a-si consolida situatia financiara, reprezentand 50% din companie, potrivit lui Jozsef Varadi, CEO-ul Wizz Air.

"Investitorii vor putea detine 50% actiuni. Deocamdata nu avem in plan sa emitem dividende", a declarat Jozsef Varadi, CEO-ul Wizz Air, intr-o videoconferinta.

Compania intentioneaza sa foloseasca fondurile pentru imbunatatirea situatiei financiare, inclusiv pentru a dispune de o flexibilitate mai ridicata la finantarea planurile de dezvoltare a afacerilor.

Wizz Air a mai spus ca nu are in plan sa faca achizitii pe piata europeana si ca procesul de listare s-ar putea incheia in luna iunie.

Listarea companiei la Londra este intermediata de Barclays Bank, Citigroup Global Markets si J.P. Morgan Securities, in timp ce Nomura este aranjor principal. Wizz Air, cu o flota de 46 de avioane Airbus, a inregistrat venituri in crestere cu 19% in anul fiscal incheiat in martie, la 1 miliard de euro, si o dublare a profitului net, la 89 de milioane de euro, potrivit Mediafax.

Citeste si:
Wizz Air lanseaza rute noi din Romania
Wizz Air lanseaza rute noi...

Operatorul aerian este activ in 35 de tari si detine 17 baze in noua tari din Europa Centrala si de Est. Compania asigura zboruri catre 96 de destinatii. In anul fiscal 2014, incheiat in martie, Wizz Air a transportat 13,9 milioane de pasageri.

EasyJet si Ryanair sunt listate pe bursa britanica si irlandeza.

Sursa foto: Avion Wizz Air/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Bursa din Londra respinge oferta de preluare a pietei din Hong Kong
Setari Cookie-uri