In conditiile in care multi romani merg in Paris sa viziteze gradinile Palatului Verseilles sau in Viena pentru cele din Schonbrunn, orasul sibian Avrig vrea sa concureze cu cele doua capitale europene. Primarul localitatii sustine ca va atrage mii de turistii lunar la Palatul Brukenthal si in Avrig odata cu intrarea lor intr-un circuit turistic european si romanesc prin proiectul "CultTour", prin care au fost promovate la Bruxelles si in alte comunitati europene.

Primaria din Avrig este liderul proiectului CultTour, desfasurat intre 1 ianuarie 2011 si 30 iunie 2014, cu o valoare de peste 2,5 milioane de euro. Din proiect mai fac parte Austria (Universitatea pentru Stiinte Aplicate din Krems, Universitatea de Stiinte Agricole, Viena), Italia (municipalitatea Apuglia), Germania (Universitatea Tehnica din Berlin), Grecia (municipalitatea Alexandroupolis) si Bulgaria (municipalitatea Veliko Tarnovo).

In urma promovarii Palatului Brukenthal si a Avrigului prin acest proiect, primarul orasului, Arnold Klingeis, vrea sa reabiliteze palatul si sa modernizeze localitatea prin infiintarea unui centru de schi in Poiana Neamtului (pe Valea Avrigului), deschiderea unor puncte de informare si infiintarea unei scoli postliceale de turism.

avrig, brukenthal, versailles, schonbrunn

Reabilitarea palatului, deschiderea unei partii de schi si realizarea punctelor de informare depind de obtinerea unor fonduri europene fara data estimativa, insa lucrarile pentru scoala de turism vor incepe in aceasta toamna, proiect gandit de primarie, dar care va fi realizat cu finantare privata, potrivit primarului din Avrig.

Avrigul poate gazdui 200-300 de oamenii pe zi, dar conditiile de cazare nu satisfac turistii.

Initiativa necesita o investitie de peste 50-60 de milioane de euro, din care 19 milioane de euro vor fi oferite prin Fundatia Brukenthal si 25-35 milioane de euro vor veni prin fonduri europene dupa ce propunerea va fi aprobata de Uniunea Europeana, potrivit primarului din Avrig. "Cu acesti bani, Avrigul va fi un model sustenabil pentru turism. In momentul de fata, Avrigul poate gazdui 200-300 de oamenii pe zi, dar conditiile de cazare nu satisfac turistii", a declarat Arnold Klingeis.

El sustine ca targetul in urma proiectului va fi de 3.000-5.000 de turisti vizitatori pe luna si 300-500 de turisti cazati in fiecare luna in Avrig. Numarul de turisti ar inregistra o crestere semnificativa, in conditiile in care in 2013 Avrigul a avut intre 500 si 1.000 de vizitatori pe luna, potrivit primarului orasului sibian.

Avrig este un oras din judetul Sibiu cu o populatie de peste 14.000 de locuitori. Cel mai important obiectiv turistic din regiune este Palatul Brukenthal, singura gradina baroca din Romania. Palatul a fost construit la cererea guvernatorului Transilvaniei, Samuel von Brukenthal, iar acum este recunoscut drept "Edenul Transilvaniei" datorita gradinilor in stil baroc care il inconjoara.

Sursa foto: Marinela Oprea/Oranjeria Palatului Brukenthal

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri