Obiceiurile de turism ale romanilor s-au modificat in 2014 fata de 2013, potrivit unui studiu realizat Euromonitor si prezentat de MasterCard, care arata o crestere cu 114% a vacantelor locale ale europenilor, 1,14 miliarde de calatori preferand sa isi petreaca vacanta in propria tara, adica dublu fata de anul trecut.

Cei mai multi turisti care prefera sa isi petreaca vacanta in propria tara sunt din Franta, urmati de cei din Spania, Germania, Marea Britanie si Ucraina.

„Cu atat de multe lucruri de oferit pe care le are Europa, nu este suprinzator ca turistii aleg sa ramana in propria tara. Europenii par sa evite presupusa anxietate data de parasirea zonei de confort, si tind sa explore zonele apropiate de ei. Indiferent de cat de departe sau de aproape alegem sa ne petrecem bine-meritatele vacante, explorarea destinatiilor alese si largirea orizonturilor nu trebuie sa fie o experienta stresanta”, a declarat presedintele MasterCard Europe, Javier Perez, potrivit unui comunicat al companiei.

Un alt studiu care analiza obiceiurile de calatorie ale turistilor, prezentat de Comisia Europeana, a aratat ca in 2013 cel putin doi din cinci europeni au ales sa isi petreaca cea mai mare parte a vacantei in tara. Mai putin de o cincime dintre acestia au vizitat o tara din afara Uniunii Europene.

Potrivit studiului, atunci cand planuiesc o vacanta europenii cauta locuri familiare si 56% dintre ei se ghideaza de obicei dupa recomandarile facute de cei apropiati.

MasterCard este o companie de tehnologie in industria globala de plati care opereaza in peste 210 tari si teritorii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri