Orhideea Spa, cel mai mare centru spa din Bucuresti, anunta o crestere cu 20% a numarului de clienti, adica 4.500 de oaspeti pe luna. Clientii cheluiesc in medie 150 de euro pe un abonament lunar pentru terapii, iar cei care nu detin un card de membru cheltuiesc in medie 1.2000 de euro pe an, potrivit datelor Orhideea Spa.

"Aproximativ 90% dintre clientii nostri sunt corporatisti, haituiti de viata profesionala, petrec mult timp pe scaun, nu fac miscare zilnica. Acestia ajung la spa pentru a preveni posibile afectiuni ce se pot declansa din cauza sedentarismului", spune Dragos Penca, presedintele fundatiei Orhideea Spa.

Clientii petrec 3 ore la terapie

Un client fidel ajunge la centru de trei-patru ori pe saptamana si petrece in medie trei ore. "In functie de complexitatea terapiilor si a timpului alocat zonei de relaxare, durata unei vizite variaza intre o ora si sase ore", explica Dragos Penca.

La zona de acces, romanii prefera piscina. "Este si motivul pentru care am decis sa dezvoltam aceasta zona, prin constructia unei piscine exterioare, cu apa calda, deschisa inclusiv pe perioada iernii. Desi avem o varietate de saune, intentionam sa largim segmentul cu inca una, mult mai mare, cu spectacol. Investitiile acestea se ridica la cateva sute de mii de euro", mai spune presedintele fundatiei.

Masajele, preferatele romanilor

In ceea ce priveste terapiile spa, masajele sunt preferatele clientilor Orhideea Spa. Cele mai solicitate sunt Swedish Relaxation Massage, Fusion Therapy, De Stress – Hot Stone Face and Body Massage. Valoarea medie a unui masaj este de 150 lei.

orhideea spa

Potrivit statisticilor Orhideea Spa, romanii vin cel mai mult la spa la inceputul saptamanii. Peste 40% dintre cei care vin sunt barbati si petrec in medie doua ore in zona de acces. Femeile si barbatii opteaza, in egala masura, pentru un masaj pe saptamana. De asemenea, 80% dintre barbati petrec timp si la sala de fitness. Femeila prefera sa mearga la spa in partea a doua a zilei, in timp ce barbatii prefera accesul pana la ora 16.

Orhideea Spa este cel mai mare centru spa din Bucuresti, intins pe o suprafata de 3.000 de metri patrati, dotat cu zona de relaxare, zona de piscina, sauna si terapii. Orhideea Spa este proiectul Fundatiei pentru sanatate Orhideea Spa, proiect demarat in 2010, in urma unei investitii de 3,5 milioane de euro realizata de dezvoltatorul imobiliar Orhideea Gardens. In 2013, veniturile au fost de aproximativ 800.000 de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri