Peste 450 de milioane de euro au cheltuit turistii chinezi pe excursiile in Europa in 2005. Media cheltuielilor se ridica la aproximativ 3.000 de euro de persoana pentru un sejur intreg. Cea mai mare atractie au reprezentat-o insa cumparaturile, 34% din aceste fonduri de calatorie fiindu-le rezervate.

Dupa suveniruri au urmat biletele de avion, 17%, cazarea, 18%, distractiile, 9%, si serviciile agentiilor de voiaj, 3%, se arata intr-un studiu al Administratiei franceze a turismului. Cu incepere din 2004 aproape toate tarile europene si-au deschis granitele turistilor chinezi prin implementarea unui serviciu simplificat de acordare a vizelor. In topul preferintelor neobositilor globetrotteri asiatici se afla in continuare Franta, Italia, Germania si Marea Britanie.

Organizatia mondiala a turismului (OMT) estimeaza ca numarul turistilor chinezi care vor intra in Europa in 2020 se va ridica la 100 de milioane, fata de 29 de milioane in 2004. Previziunile agentiilor de la Beijing sunt insa mai optimiste, vorbind de peste 115 milioane de turisti.