Jumatate dintre turistii care intra in agentiile de turism al Christian Tour aleg sa calatoreasca cu autocarul. Romanii prefera acest mijloc de transport pentru ca ii costa mai putin decat biletele de avion. Cei mai multi dintre ei sunt tineri cu varste intre 18 si 27 de ani si seniori de peste 55 de ani.

"Peste 60.000 de turisti Christian Tour aleg sa calatoreasca in fiecare an cu autocarul. Tinerii si seniorii sunt cei care prefera acest mijloc de transport. Alegerea acestora este motivata atat de considerente financiare, vacantele cu autocarul avand un pret mai redus, dar si pentru ca, o calatorie cu autocarul le ofera turistilor posibilitatea de a descoperi mai multe locuri in drumul lor catre destinatie", a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Unde calatoresc romanii cu autocarul

Principalele cinci destinatii favorite ale romanilor pentru vacantele cu autocarul sunt Thassos, Halkidiki, Riviera Olimpului (Grecia), Kusadasi (Turcia) si statiunile de pe litoralul Bulgariei.

O calatorie cu autocarul este mult mai ieftina decat una cu avionul. Astfel, o vacanta in Thassos (Grecia) cu autocarul costa 75 de euro/persoana, Lefkada (Grecia) - 95 euro/persoana, Kusadasi (Turcia) - 195 euro/persoana sau Sunny Beach (Bulgaria) - 144 euro de persoana.

Pentru acest sezon estival, Christian Tour a pus la dispozitia turistilor romani 33 de destinatii pentru charterele cu avionul, 12 destinatii pentru charterele cu autocarul si 47 de circuite cu autocarul in destinatii din toata Europa.

Citeste si:
Turoperatorii romani deschid agentii la Chisinau, stimulati de...
Turoperatorii romani deschid...

Christian Tour vrea sa ajunga la 30 de autocare

Compania si-a marit flota la 10 autocare, iar pana in 2016 agentia intentioneaza sa ajunga la 30 de autocare. In iunie, Christian Tour si-a deschis propria autogara in zona Garii de Nord Bucuresti. De aici pleaca toate cursele de autocar Christian Tour si Europa Travel catre destinatii din toata Europa.

De asemenea, anul acesta Christian Tour a lansat un nou sistem de rezervari online pentru transport – www.aerobus.ro si prin acesta ofera locuri la autocarele proprii pe cursele programate sau la cerere, in regim charter, pentru alti touroperatori.

Christian Tour a incheiat 2013 cu o cifra de afaceri de 45 milioane euro, ceea ce claseaza compania pe locul doi in topul agentiilor de turism din Romania.

Citeste si:
Atentionare de calatorie in Grecia: ploi si caderi de grindina
Atentionare de calatorie in...

Sursa foto: Turista in autocar/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Care sunt cele mai mari agentii de turism din Romania