A intrat in vigoare hotarirea pentru aprobarea normelor si criteriilor de atestare a statiunilor turistice. Nerespectarea va aduce retragerea statutului de statiune.
Autoritatea Nationala pentru Turism anunta Hotarirea de Guvern prin care se stabilesc conditiile obligatorii pentru o statiune turistica de interes national sau local. Conform acestei hotariri, statiunile vor trebui sa indeplineasca o serie de criterii, cum ar fi: statiunile de interes local vor avea minimum 100 de locuri de cazare, iar cele de interes national - 500, toate vor trebui sa aiba centre de informare turistica, legatura permanenta intre centrul de informare si unitatile de cazare printr-un sistem informatic, spune presedintele ANT, Ovidiu Iuliu Marian.

Autoritatile locale au la dispozitie un an pentru a face din statiunile pe care le pastoresc ceea ce vrea Guvernul. Operatorii considera ca este un demers bine venit, in conditiile in care s-a spus in repetate rinduri ca pierderile din turism nu vin din cauza lipsei resurselor naturale, ci din cauza problemelor de infrastructura.

Cultura de statiune

Lipsa posibilitatilor de petrecere a timpului liber este un aspect adus in discutie in mai multe rinduri de catre operatorii de turism. De aceea, prin acest act normativ se prevede obligativitatea organizarii de evenimente culturale, sportive sau turistice.

Se cere si rezolvarea problemelor legate de semnalizarea obiectivelor turistice cu indicatoare de orientare si informare. Sint incluse si doua prevederi care pot parea mai greu de indeplinit, e vorba despre canalizare centralizata si transport in comun intre statiune si gara care o deserveste. Pentru problema canalizarii, autoritatile locale vor putea apela la fonduri europene, iar transportul in comun nu trebuie sa fie neaparat in proprietate publica, mai spune Ovidiu Iuliu Marian.

Costuri mari pentru nationale

Conditiile pentru statiunile de interes national sint mult mai severe decit pentru cele de interes local. Statiunile de interes local trebuie sa asigure cel putin doua spatii amenajate si dotate pentru relaxare in aer liber, inclusiv terenuri sportive si terenuri de joaca pentru copii, in timp ce in statiunile de interes national numarul acestora trebuie sa fie de minimum cinci.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=6183&art=15326&cHash=ed72e59098

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri