Hotelul Europa din Eforie Nord, detinut de omul de afaceri George Copos, aflat in prezent la Penitenciarul Rahova, se bucura cel mai mult de banii turistilor din Egipt, care cheltuiesc si 3.000 de euro pe un sejur de doua-trei saptamani. Jumatate din turisti sunt straini, iar 90% din ei vin la hotelul lui Copos pentru spa.

"Arabii sunt cei mai buni turisti, arabii din Egipt. Este o piata care trebuie exploatata. Romanii sunt dupa egipteni si sunt cei mai fideli. Nemtii sunt mai zgarciti, sunt turisti din nivelul low", a declarat Doinita Oprea, senior sales manager la Hotel Europa, unul dintre hoteluri detinute de George Copos.

Spa-ul aduce 40% din venituri in hotelul lui Copos

Din totalul de clienti, 40%-50% sunt turisti straini veniti in mare parte din Franta, Germania, Olanda si Rusia, iar 90% dintre ei vin pentru spa si tratament, ceea ce face ca media de varsta a clientilor sa fie de 40-60 de ani. Astfel, spa-ul aduce 40% din veniturile hotelului Europa, adica 450.000 de lei in luna iunie.

spa, hotel europa, george copos

Clienta spa in Hotel Europa

Tot in iunie, cazare in hotel au adus venituri de 1 milion de lei si restaurantul 800.000 de lei. Directorul de vanzari al hotelului sustine ca sumele vor ajunge in iulie-august la 1,5 milioane de lei din cazare, 1,3 milioane de lei din resturant si 550.000 de lei din spa.

Doinita Oprea a mai spus ca 2014 este un an mai bun decat 2013 si ca asteapta o crestere a veniturilor cu 5%. Turistii care se cazeaza in hotelul lui Copos platesc de la 500 de euro la 2.000 de euro pe sase nopti. "Sunt oameni care vin de 10 ani de zile, vin si de doua ori pe an, in mai-iunie si septembrie-octombrie", explica directorul de vanzari al hotelului Europa, care este inchis din noiembrie pana in martie. Cei mai multi dintre turisti sunt persoane in varsta, cu o medie de 40-60 de ani, care prefera sa vina in extrasezon pentru linistea de pe plaja.

tratament, spa, eforie nord, hotel europa, george copos

Turisti in piscina in hotelul lui Copos

Hotelul lui Copos are probleme cu muzica de pe faleza: "Anul trecut, pana pe 15 septembrie ne-a bubuit muzica, desi nu era nimeni in discoteca"

Cum hotelul este amplasat la cativa metri de plaja din Eforie Nord, Doinita Oprea spune ca cea mai mare problema care creeaza nemultumiri turistilor este galagia de pe faleza si plaja, in special pe timpul noptii. In apropierea imediata a hotelului sunt mai multe cluburi si terase de unde muzica se aude tare pana dimineata. "Muzica este prea tare. Anul trecut, pana pe 15 septembrie ne-a bubuit muzica, desi nu era nimeni in discoteca", sustine directorul de vanzari din hotelul lui Copos.

Turisti din Rusia

Doinita Oprea a mai spus ca reclamatiile facute nu au avut nici un efect si a sublinitat ca acest lucru este nemultumirot cu atat mai mult cu cat este vorba de hotelul omului de afaceri si politicianului George Copos. "Cu ce castiga pe noapte, platesc amenda si le convine acest lucru", a explicat reprezentantul hotelului.

Hotelul Europa din Eforie Nord (4 stele) face parte din grupul Ana Hotels, care apartine omului de afaceri George Copos. In 2013, grupul a avut o cifra de afaceri de 25 de milioane de euro, in scadere usoara fata de 2011, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor.

Zona de relaxare in Hotel Europa

Din grup mai fac parte hotelurile Athenee Palace Hilton si Crowne Plaza din Bucuresti, hotelurile Sport, bradul si Poiana din Poiana Brasov.
George Copos se afla in Penitenciarul Rahova pentru trei ani si opt luni de zile, dupa sentinta din "Dosarul Transferurilor" data pe 4 martie de Curtea de Apel Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri