Vicepresedintele executiv al companiei Wizz Air, John Stephenson, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa la Timisoara, ca aceasta companie va aloca, incepand din data de 1 noiembrie, o a doua aeronava, de tip Airbus A320 cu 180 de locuri, care sa opereze pe aeroportul din Timisoara, unde acum este o singura aeronava, informeaza Mediafax.

”Prin dublarea flotei vom crea si noi locuri de munca si speram, totodata, sa stimulam si turismul local”, a declarat John Stephenson. Totodata, incepand din 2, respectiv 3 noiembrie, compania va opera doua zboruri saptamanale de la Timisoara spre Munchen si Torino, urmate de doua zboruri spre Bruxelles si Frankfurt. Noile destinatii vor avea tarife incepand de la 109 euro.

Potrivit sursei citate, tot din toamna, de la Timisoara la Milano va creste numarul zborurilor saptamanale, de la patru la cinci. De la Timisoara la Roma vor fi patru zboruri saptamanale fata de trei cate sunt acum, de la Timisoara la Londra vor fi, de asemenea, patru zboruri saptamanale fata de trei cate sunt in prezent, iar de la Timisoara la Dortmund vor fi trei zboruri saptamanale, fata de doua cate sunt in prezent.

Citeste si:

La ora actuala, compania Wizz Air opereaza zboruri de pe Aeroportul International ”Traian Vuia” din Timisoara catre Paris, Dortmund, Londra, Milano, Venetia, Bologna, Roma, Madrid si Valencia. In prezent, Wizz Air opereaza 84 de rute din Romania catre 40 de destinatii.

Wizz Air a transportat anul trecut in si dinspre Romania 3,2 milioane de pasageri, fata de 2,7 milioane in 2012. Operatorul ungar zboara de pe cinci aeroporturi din Romania, urmand ca din aceasta vara sa zboare si de pe aeroporutul din Craiova, catre sase rute.

Wizz Air opereaza o flota de 46 aeronave de pe 17 baze, pe 300 de rute, care asigura legatura intre 95 de destinatii din 35 de tari.