Dupa ce Cetatea Fagarasului a ocupat locul doi in topul celor mai frumoase castele din lume intocmit de Huffington Post, orasul Sighisoara este plasat in lista locurilor din Europa pe trebuie sa le vezi in viata, potrivit Business Insider.

Jurnalistii americani le recomanda cititorilor sa vina in tara noastra pentru "povestea lui Dracula din Sighisoara, orasul din Romania unde s-a nascut Vlad Tepes, persoana reala care l-a inspirat".

"Europa este casa unor orase istorice, muzee celebre si restaurante fenomenale. Dar exista si plaje ascunse grozave, statiuni de schi fenomenale si formatiuni naturale uluitoare, cum sunt canioanele, cascadele sau pesterile. Am alcatuit <Lista lui Bucket> cu destinatiile din Europa care trebuie vazute intr-o viata", scriu jurnalistii de la Business Insider.

Pe langa Sighisoara, plasata pe locul 42, site-ul strain recomanda capitala vecina, Budapesta, si experienta de a face o baie in apa termala din oras. Jurnalistii americani recomanda si sa te reculegi la manastirea Rila din Bulgaria, sa te plimbi printre zidurile din Dubrovnik, Croatia, sa admiri aurora boreala din Finlanda, sa savurezi o bere in piata centrala din Cracovia, Polonia, sa alergi prin lanurile de lavanda din Provence, Franta, sa testezi viteza masinii pe faimoasa Autobahn din Germania, sa dansezi pana dimineata in Ibiza si sa faci o plimbare pe Podul Charles din Praga.

praga, podul charles

Podul Charles din Praga/Marinela Oprea-Wall-Street.ro

Primele trei recomandari sunt sa dansezi pe muzica house pana dimineata intr-un club din Berlin (locul 3), sa schiezi in Innsbruck, Austria (locul 2) si sa te plimbi pe Promenada Englezilor din Nisa, Franta (locul 1).

In martie, Business Insider a laudat si Salina Turda, pe care a numit-o cel mai tare loc subteran din lume.

Sursa foto: Sighisoara/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri