Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT) va da in judecata Ministerul Afacerilor Externe daca institutia nu va transmite luni populatiei ultimele informatii despre litoralul bulgaresc ale autoritatilor de la Sofia, care arata ca apa marii nu reprezinta risc pentru sanatate, a declarat pentru Mediafax prim vicepresedintele ANAT, Alin Burcea.

"Avem o problema cu MAE pentru ca ne creeaza prejudicii si transmite catre cetatenii romani numai mesaje dramatice. A fost un comunicat al Ministerului Sanatatii din Bulgaria care arata ca pe o plaja din Varna s-au depasit normele microbiologice admise, iar MAE ca un ziar de cancan a zis ca toate plajele au probleme. Bulgarii au revenit joi cu un comunicat oficial in care arata ca restul plajelor nu sunt afectate, iar MAE nu a preluat aceasta comunicare, sa clarifice situatia. Noi speram ca luni sa o transmita, daca nu, marti avem consiliu, iar miercuri dam in judecata ministerul. Consideram ca afecteaza interesele economice a peste 1.000 de agenti economici care vand Bulgaria. Daca nu suntem in stare sa clarificam, mergem in instanta", a afirmat Burcea.

Declaratiile lui Alin Burcea vin dupa ce Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) a transmis un comunicat oficial prin care cere autoritatilor romane o reactie ferma care sa confirme situatia din Bulgaria pentru a putea informa si actiona corect fata de romanii care si-au cumparat vacante pe litoralul bulgaresc, informatiile oficiale din tara vecina aratand ca apa marii nu reprezinta risc pentru sanatate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri