In timp ce agentiile de turism il vor demis pe Ovidiu Marian, ministrul Berceanu l-a felicitat.
Intr-un interviu aparut in revista „Capital“, Ovidiu Marian (foto), seful Autoritatii Nationale pentru Turism, a criticat aspru managementul de pe litoral, precum si cel practicat de agentiile de turism, pe care le-a numit „o fosta florarie sau un fost chiosc de ziare in care se fac afaceri“. Presedintele ANT a mai spus ca litoralul e „pata neagra a turismului romanesc“, pentru ca „sint smecheriti oamenii de pe acolo... smecherii si tunarii aia de pe litoral, care lucreaza la negru, o buna parte din ei“.

Raid cu sabii si magnati neascultatori

Problema semnalata de Marian este privatizarea defectuoasa a hotelurilor de pe litoral, care au fost achizitionate pentru a fi vindute dupa integrarea in UE cu „trei-patru milioane de euro“ sau pur si simplu pentru a avea „garantii imobiliare“, in care nu investesc neaparat. Intr-un puseu de sinceritate, Ovidiu Marian a declarat ca „m-am saturat de litoralul asta!“ si a rabufnit: „Nu mai pot sa fac turismul ma-sii. Ma ... in el de turism! Sa si-l ia cine vrea sa-l conduca!“.

Ovidiu Marian a enumerat citeva dintre problemele, uneori din sfera absurdului, cu care s-a confruntat si care l-au adus intr-un punct-limita: „Eram pe litoral si primesc telefoane la unu noaptea ca e o discoteca cu muzica la maximum. Ma duc la 200 de metri de ea si-mi bate inima «pe invers». Si care era discoteca? Doua boxe cit usa mea, noaptea, linga mare, pe nisip. Si o mare de oameni, 500 de oameni, si linga ei o mare de saci de gunoi. Muzica. Si toti, drogati. Du-te tu ca ministru la aia 500 de oameni, la DJ, si zi-le: «Inchideti discoteca, ca va maninc!»... Oamenii mei ma suna ca nu se mai duc sa-i verifice, ca vin aia cu sabiile... si gasesc cind intra in camera cutite pe noptiera si amenintari. Si tu mai vrei sa faci turism?“. Solutia lui Ovidiu Marian: „Impuscati!“.

„Micula asteapta UE“

Presedintele ANT s-a mai plins si de magnatii care controleaza litoralul, amintind de fratii Micula, pe care „ii doare in cot sa deschida hotelurile din Neptun... ca au cumparat un hoteloi cu 500.000 de euro si poate-l vind cu trei-patru milioane (dupa integrare - n.r.).

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=6196&art=15391&cHash=a2cc5fcb09

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Alin Burcea: Operatorii care fac incoming in Romania sunt nebuni