Obiectivul operatiunii, cu durata de sase luni, implementata pe linia Roissybus, este sa "favorizeze conectivitatea turistilor care sosesc in capitala" Frantei, a precizat compania RATP, intr-un comunicat. "Serviciul este in totalitate gratuit pentru utilizatori", a adaugat compania, scrie Mediafax.

Proiectul este realizat prin intermediul companiei de publicitate Media Transports a RATP. "La finalul experimentului, RATP si Media Transports vor evalua buna functionare a serviciului, numarul de utilizatori si viabilitatea unui model economic finantat prin publicitate", a anuntat compania de transport public din Paris.

Potrivit companiei, calatorii vor putea sa se conecteze la Internet prin acest serviciu folosind telefoanele smartphone, tablete sau laptopuri, pentru o durata de 30 de minute, indiferent de operatorul lor. Astfel, calatorii isi vor pregati mai bine sosirea la Paris (vor verifica traseul mijloacelor de transport in comun, amplasarea hotelului etc.), dar si plecarea din capitala Frantei (vor verifica in timp real programul zborurilor, eventuale modificari etc.).