Fostul director al ROMATSA Aleodor Francu, care a demisionat in urma accidentului aviatic din Muntii Apuseni, a castigat concursul pentru functia de membru al CA de la Aeroportul "Transilvania" din Targu Mures, unde va asigura auditul tehnic.

Consiliul Judetean Mures a afisat, vineri, rezultatele concursului pentru ocuparea a doua functii in Consiliul de Administratie (CA) de la Aeroportul "Transilvania" din Targu Mures, posturile fiind obtinute de fostul director al ROMATSA Aleodor Francu si directorul economic al aeroportului, Luminita Gherendi, scrie Mediafax.

Francu a castigat concursul pentru postul de administrator neexecutiv, membru in Comitetul de audit, in timp ce dosarul celuilalt concurent inscris pentru acest post, Adrian Ieronim Goga, a fost respins. Francu a declarat ca va asigura auditul tehnic la aeroport si se va prezenta o data pe luna la sedinta Consiliului de Administratie, in conditiile in care este si director de dezvoltare la ROMATSA.

"Am o afinitate pentru zona, in 1990 trebuia sa ajung la Targu Mures, sa ma mut acolo. Am 26 de ani in aviatie si sunt apropiat de aeroportul din Targu Mures. O fac ca sa ajut, cu tot dragul, nu vin pentru bani. E un post de specialist, voi face audit tehnic, nu financiar-contabil. Nu stiu cand voi incepe efectiv. Nu avem niciun fel de incompatibilitate, noi colaboram foarte bine, nu suntem competitori", a afirmat Francu.

El a spus ca nu a mai dat examen de cand era student si ca organizarea concursului a fost foarte buna, cu subiect tras de pe biletele, proba scrisa de trei ore si interviu de doua ore si jumatate, in aceeasi zi. "Am dat concurs pentru a asigura un program pentru dezvoltarea aeroportului pe o perspectiva mai lunga. Voi lucra in continuare si ca director de dezvoltare la ROMATSA. Voi veni la Targu Mures o data pe luna, la sedinta Consiliului de Administratie, in rest voi tine legatura, sunt o multime de posibilitati in acest sens", a mai aratat fostul director al ROMATSA.

In ceea ce priveste celalalt post scos la concurs, de administrator executiv si vicepresedinte al CA, acesta a fost obtinut de Luminita Gherendi, director economic al aeroportului si cea care a ocupat pana acum postul de vicepresedinte al CA cu titlu interimar. Celalalt candidat pentru acest post, fostul director al aeroportului Stefan Petru Runcan, nu s-a prezentat la concurs, el susținand ca nu a fost anunțat despre data acestuia, desi a fost primul care si-a depus dosarul, astfel ca va contesta rezultatul.

Runcan a remis, vineri, un comunicat de presa in care sustine ca a fost primul candidat care si-a inregistrat dosarul, in 21 august, "la asa-zisul concurs pentru selecția unor membri in Consiliul de Administrație de la RA Aeroport «Transilvania» Targu Mures”. El spune ca a depus o contestatie la CJ Mures si la Prefectura, "privind gravele erori care s-au petrecut in procesul de organizare a concursului, de natura sa favorizeze desemnarea Luminitei Gherendi".

Lui Runcan i-a fost desfacut contractul de munca in septembrie 2012, fostul presedinte al Consiliului de Administrație al Aeroportului "Transilvania" din Targu Mures, Mihail Porutiu, anuntand la acea vreme ca a luat aceasta decizie la recomandarea unei comisii de cercetare disciplinara, din cauza unor nereguli financiare si "a conduitei vizavi de functionarea aeroportului".
Aleodor Francu a demisionat din functia de director al ROMATSA in luna ianuarie, dupa ce premierul Victor Ponta a reclamat deficiente in gestionarea accidentului aviatic din Muntii Apuseni, in care si-au pierdut viata pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion, iar copilotul Razvan Petrescu si medicii Radu Zamfir, Valentin Calu, Catalin Pivniceru si Sorin Ianceu au fost raniti.

La 22 ianuarie, Francu anunta ca si-a inaintat Consiliului de Administratie al ROMATSA demisia din functia de director general, "pentru linistea si stabilitatea institutiei", dar ca nu are nimic sa-si reproseze. Ulterior, el preciza, ca dupa demisie a revenit la functia detinuta anterior in cadrul ROMATSA, cea de director de dezvoltare, din care fusese suspendat in momentul preluarii conducerii regiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri