In jur de 3.000-4.000 de turisti rusi de afla in Grecia in grija unor profesionisti din domeniul turismului, dupa ce agentia lor de voiaj a dat faliment, al doilea caz de acest fel de la inceputul lui august, a anuntat luni Asociatia elena a operatorilor de turism Sete, informeaza AFP.

Prioritatea Sete "este sa asiste turistii rusi care au calatorit in Grecia cu Solvex pana cand se intorc acasa", anunta Asociatia intr-un comunicat. Solvex este o agentie de voiaj de la Sankt Petersburg care tocmai a depus bilantul si care are, in prezent, intre 3.000 si 4000 de clienti in diverse regiuni din Grecia, potrivit presedintelui Asociatiei Andreas Andreadis, contactat de AFP.

"Nu exista mecanism de asigurare pentru acest tip de cazuri in Rusia. Noi trebuie sa acoperim cheltuielile. Statul grec urmeaza sa-i ajute pe profesionisti in masura posibilitatii", a adaugat el. Andreadis a precizat ca obiectivul este ca turistii sa nu fie penalizati, deoarece, "pana la urma, imaginea Greciei este cea care va fi afectata", arata Mediafax. Grecia a gazduit in acest sezon 1,2 milioane de turisti rusi, o clientela in plina expansiune pana in prezent. Sete si-a stabilit un obiectiv de 2,5 milioane de vizitatori rusi in 2021.

Se sparge o bula. Sa speram ca rezultatul va fi o situatie mai sanatoasa.

La inceputul lui august, Labirint, alt operator rus care a dat faliment, si-a abandonat 8.000 de clienti in Grecia. Alte cateva firme de voiaj rusesti au dat faliment in aceasta vara, rezultatul unei crispari a pietei turistice legat cel putin in parte de criza ucraineana, dar mai ales de deprecierea devizei rusesti.

Citeste si:
O falsa aplicatie FaceApp infecteaza victimele cu un modul adware
O falsa aplicatie FaceApp...

"Se sparge o bula. Sa speram ca rezultatul va fi o situatie mai sanatoasa", a declarat Andreadis. Sectorul turismului elen, care se asteapta la un an-record, reprezinta aproximativ 16% din PIB-ul tarii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si