Astfel, aproximativ 30% dintre turistii care au ales pachetele estivale de la Paravion.ro au optat pentru insulele grecesti, de patru ori mai multi decat in 2013.

A doua cea mai cautata destinatie pentru concediul de vara de anul acesta este Turcia. Peste 19% dintre turistii romani care au cumparat pachete de vara au optat pentru plajele din Antalya si Bodrum, de trei ori mai multi comparativ cu anul precedent.

"Avantajele unui concediu pe plajele turcesti sau grecesti sunt evidente, incepand cu preturile accesibile, pana la facilitatile si serviciile superioare. In plus, atractiile acestor destinatii se muleaza pe majoritatea gusturilor, de la turistul tanar care isi doreste diversitate si viata de noapte, pana la familiile care vor liniste si relaxare", declara Remus Visan, managing director Paravion.ro.

Citeste si:

Potrivit acestuia, cele mai multe rezervari pentru pachetele estivale de pe Paravion.ro au fost inregistrate pentru mijlocul lunii septembrie, respectiv saptamana 8 - 14 septembrie. In ceea ce priveste cel mai scump pachet de vara achizitionat de pe Paravion.ro, acesta s-a ridicat la 9.600 euro, pentru 10 persoane, constand in 7 nopti la hotel de 5 stele cu ultra all inclusive in Antalya.

Majoritatea celor care au optat pentru city break-uri vara aceasta au ales destinatiile din Italia, unde preferate sunt Roma, Milano, Florenta, Venetia si Bologna. Numarul de rezervari pentru Italia a crescut cu 80% fata de vara lui 2013. Alte orase preferate de romani anul acesta pentru mini vacante sunt Praga, destinatie care si-a dublat numarul de rezervari comparativ cu anul trecut, dar si Viena.

Numarul rezervarilor Paravion.ro pentru capitala Austriei a crescut cu peste 100% in 2014 fata de anul precedent. Romanii care nu si-au facut inca planuri pentru vacanta estivala au la dispozitie ofertele last minute. In cazul Paravion.ro, destinatiile last minute pentru luna septembrie sunt Antalya, Rhodos, Creta, Corfu, Kos, Mykonos si Tenerife.

Sursa foto: Santorini/Shutterstock.com