Hotelierii de pe litoral se plang de taxele prea mari pe care trebuie sa le dea la stat. Pentru un hotel, de exemplu, 35% reprezinta impozite directe si indirecte, a subliniat presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), Mohammad Murad, la o conferinta de presa despre situatia litoralului romanesc in acest an.

"Nici 3% din hotelieri nu stiu cum il cheama pe ministrul Turismului. Am inceput sa o plangem pe doamna Grapini", a spus Murad. El a subliniat, totodata, ca taxele sunt "imense".

"Si sunt convins ca multi dintre noi (n.r. hotelierii) nu stiu de multe taxe, care vor veni si pe care trebuie sa le platim. Va trebui sa angajam un om care sa caute taxele pe care trebuie sa le platim", a completat Mohammad Murad.

El a mai spus ca Romania nu se poate promova decat prin minister. Pentru 2015, Murad estimeaza o crestere neta de 25% pentru all inclusive. "Este o oferta cu riscuri mari pentru ca all inclusive nu inseamna doar cazare si mese. Inseamna spatii verzi si spatii de joaca pentru copii", a subliniat Murad, care a spus totodata ca vor incepe discutiile in acest sens cu autoritatile locale.

O alta problema care tine pe loc lansarea pachetelor all inclusive este faptul ca plajele nu pot fi cumparate de hotelieri si astfel ei nu pot oferi sezlong gratuit cum se intampla in Turcia si Bulgaria.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri