Peste 350.000 de romani sunt asteptati anul acesta la schi pe partiile din Austria si Bulgaria. Cele mai multe statiuni austriece deschid sezonul de iarna din octombrie, in timp ce Bulgaria isi asteapta turistii din decembrie, potrivit reprezentantilor Paralela 45.

"Romanii care au mai fost in Austria prefera sa mearga in locurile cunoscute, cele mai atractive statiuni fiind Kaprun si Zell am See, pe de-o parte datorita domeniul schiabil extrem de vast, dar si proximitatii, acestea doua fiind printre cele mai apropiate de tara noastra. Pentru cei care dispun de un buget mai scazut si mai putine zile de concediu, Bulgaria este prima optiune dupa schiul in tara. Bansko ramane in continuare in top, insa in ultimii ani Pamporovo si Borovets au inceput sa castige din ce in ce mai multa popularitate, datorita partiilor bine amenajate si unitatilor de cazare cu preturi accesibile. Pentru 7 nopti de cazare si ski pass o familie cu doi copii ar trebui sa-si aloce un buget de cel putin 1500 euro in Austria sau 800 euro in Bulgaria. Pentru tinerii care nu cauta cazare la hoteluri de 4 stele, pretul se poate injumatati", explica Daniela Dumitrica, marketing manager Paralela 45.

Familiile cu copii care merg la schi opteaza in proportie de 80% pentru Austria. Aici, partiile sunt adaptate pentru incepatori, in timp ce tinerii prefera Bulgaria, in mare parte datorita preturilor mai mici. Ambele categorii dispun de venituri medii si peste medii si prefera sa-si rezerve vacantele online.

Cea mai populara statiune din Austria este Kaprun, cu 59 de partii care se intind pe mai bine de 60 km, cu trasee atat pentru incepatori, cat si pentru avansati, care se pot avanta pe Ghetarul Kitzsteinhorn, la o altitudine de peste 3.000 de metri. O alta statiune frecventata este Zell Am See, preferata pentru posibilitatea de a schia chiar si atunci cand nu sunt ninsori abudente, datorita tunurilor de zapada prezente pe partiile ce insumeaza 75 de km. Oferta Paralela 45 pleaca de la 67 euro/ loc in camera dubla cu demipensiune la hotel de 4 stele in statiune Kaprun si 71 euro aceleasi conditii in statiunea Zell Am See. In plus, la o parte din hoteluri, in intervalul 01.11-20.12, 06.01-10.02, turistii beneficieaza de oferta speciala 5 nopti la pret de 4.

Sinonima cu schi-ul in Bulgaria, statiunea Bansko este renumita pentru cel mai modern centru de schi din Europa de Est, care ajunge pana la 2.600 de metri altitudine. Si aici zapada formeaza in permanenta un strat consistent pe partiile de schi desfasurate pe o distanta de 70 de km, unde sunt alocate 44 de tunuri de zapada ce prelungesc sezonul sporturilor de iarna. Zona de schi este organizata pentru toate nivelurile de dificultate, cu partii amenjate pentru slalom sau schi fond. In Bansko o noapte de cazare incepe de la 21 euro/ loc in camera dubla cu mic dejun la hotel de 3 stele, la care se aplica o reducere de Early Booking de 15% pentru rezervari pana la finalul lunii octombrie.

Sursa foto: Schior/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri