Republica Moldova a fost clasata pe locul 9 in Top 10 al unor tari frumoase care atrag insa cel mai mic numar de turisti din lume, alcatuit de Organizatia Mondiala a Turismului, informeaza dailymail.co.uk.

Plaje imaculate cu nisip alb si apa de un verde azuriu, absenta spatiilor aglomerate si experiente culturale autentice reprezinta elementele cautate de multi turisti care isi doresc o vacanta perfecta si care se regasesc, totusi, paradoxal, in interiorul unora dintre cel mai putin populare destinatii turistice din lume.

In timp ce Franta, Statele Unite, Spania, China si Italia alcatuiesc Topul 5 al celor mai vizitate tari de pe planeta, in care sosesc in fiecare an zeci de milioane de turisti, unele dintre cele mai spectaculoase peisaje din lume au fost evitate de fluxurile turistice internationale in 2013.

In cazul unora dintre ele, precum Insula Palau din Pacificul de vest si Insula Niue din Pacificul de sud, geografia reprezinta o bariera majora care le impiedica sa fie apreciate de milioane de oameni. In cazul altora, motivele din spatele numarului mic de vizitatori nu sunt foarte clare, scrie Mediafax.

Cati turisti viziteaza Republica Moldova

In topul alcatuit de Organizatia Moldiala a Turismului, Republica Moldova ocupa locul al noualea, cu 96.000 de vizitatori in 2013 si reprezinta o destinatie in general evitata de fluxurile turistice internationale. "Situata intre Romania si Ucraina, aceasta tara nu a avut parte de cele mai bune momente dupa ce si-a declarat independenta si s-a desprins de Uniunea Sovietica la inceputul anilor 1990", se afirma in articolul publicat pe site-ul tabloidului Daily Mail. "Tara nu a evoluat prea mult de atunci, iar razboiul civil din Transnistria si instabilitatea financiara au sabotat eforturile depuse pentru atragerea turistilor straini", precizeaza acelasi articol.

Cu toate acestea, Moldova este considerata o destinatie fermecatoare de anumiti turisti. Acestia apreciaza in special peisajele naturale si neafectate de activitatile umane, obiectivele istorice, impresionantele manastiri sapate in stanca si vinurile moldovenesti.

Pe primul loc in Topul 10 al unor tari frumoase care atrag insa cel mai mic numar de turisti se afla Insula Kiribati (6.000 de turisti in 2013). Pozitia a doua este ocupata de Insula Montserrat (7.000 turisti), iar pe locul al treilea s-a clasat Insula Niue (7.000 turisti). Topul 10 este completat de Liechtenstein (60.000 turisti), Anguilla (69.000 turisti), Sfantul Vicentiu si Grenadine (72.000 turisti), Insula Dominica (78.000 turisti), Timorul de Est (78.000 turisti), Republica Moldova (96.000 turisti) si Insula Palau (105.000 turisti).

Sursa foto: Chisinau/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri