"Recomand early booking pentru ca ai timp sa platesti in rate si ai cele mai bune locuri in autocar. Este o tendinta la romani sa stea in fata. Autocarul se umple din fata in spate din acest motiv. Romanii vor sa stea cat mai in fata, daca se poate in locul ghidului", a spus Pandel.

El a completat ca 70% din venituri sunt generate de chartere, 20% din pachetele pentru seniori si circuite si 10% din ticketing si vacante exotice. "Nu avem contracte mai mari de 1% din cifra de afaceri pentru turism de business", a subliniat proprietarul Christian Tour, agentie care anul trecut a incheiat cu afaceri de 195 de milioane de lei.

Christian Tour, cel mai mare operator de vacante din Romania, le ofera clientilor din 2015 posibilitatea de a rezerva pachete de vacanta cu 25 de euro de persoana si sa le plateasca in rate timp de 7-8 luni inainte de ziua plecarii. In plus, cine nu isi mai poate plati vacanta deja rezervata poate opta pentru o vacanta mai ieftina sau o poate transfera pe numele altei persoane.

Citeste si:

Piramida lui Keops (dreapta)

Agentia de turism a avut, in 2014, 27 de zboruri charter pe saptamana care au reprezentat 95% grad de ocupare, cu placari din Bucuresti, Bacau, Cluj, Timisoara si Iasi catre Grecia, Turcia si Spania. In 2015, agentia introduce curse charter catre Ibiza si vrea sa readuca in portofoliu Egipt, o destinatie care a inceput sa fie ceruta de romani.

Cea mai ceruta destinatie pentru iarna: Dubai, de la 475 euro

Pentru aceasta iarna, Marius Pandel se asteapta ca Dubai sa fie cea mai ceruta destinatie, unde pachetele incep de la 475 de euro de persoana pentru 7 nopti de cazare si bilete de avion. "In Dubai nu exista limita de sus", a spus Pandel referitor la preturile de cazare, care ajung si la 20.000 de euro pe sejur.

In acest an, 185.000 de romani au calatorit cu Christian Tour, iar cea mai vizitata destinatie a fost insula Corfu, urmata de Zakynthos si Creta. In plus, peste 12.000 de romani au ales circuitele in Turcia, Cehia, Italia, Anglia, Elvetia, Israel, Croatia, Spania, Franta sau tarile nordice. Sezonul de vara a adus in Christian Tour venituri de 40 de milioane de euro. Proprietarul estimeaza o crestere cu 20% a cifrei de afaceri fata de 2013.

In 2013, Christian Tour a fost clasata pe locul dupa cifra de afaceri de 195 de milioane de lei (45 milioane euro), dupa Perfect Tour. Agentia condusa de Marius Pandel concureaza cu Paralela 45, Eximtur, Happy Tour si Mareea.