Traficul aerian pe cele doua aeroporturi din Bucuresti a ajuns la 6,31 milioane pasageri in primele noua luni, o crestere cu 7,7%, potrivit administratorului aerogarilor, CNAB, care estimeaza ca la nivelul intregului an va fi inregistrat un trafic in urcare de la 7,6 milioane pasageri la 8 milioane pasageri.

In luna septembrie, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) a inregistrat un trafic aerian de 829.396 de pasageri, cu aproape 9% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. Numarul de miscari de aeronave a crescut cu peste 9% comparativ cu septembrie 2013, ajungand la 9.529 aterizari si decolari. La nivelul primelor noua luni au fost inregistrate 77.190 miscari de aeronave, in crestere cu 5,7%, noteaza Mediafax.

Miscarile de aeronave, peste media europeana

"Evolutia numarului de pasageri pe cele doua aeroporturi ale Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti devanseaza semnificativ tendinta generala inregistrata la nivel european. Pe aeroporturile Capitalei s-a inregistrat, de asemenea, si o crestere a numarului de miscari de aeronave, depasind si la acest capitol trendul european", se arata intr-un comunicat al CNAB.

Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti opereaza in prezent 37 de companii aeriene, care transporta pasageri catre 87 de destinatii. Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor si asigura coordonarea operationala si managementul celor doua aeroporturi ale Bucurestiului - Otopeni si Baneasa.

Citeste si:
Patru persoane au fost ranite intr-un accident pe Aeroportul Otopeni
CNAB: Patru persoane au fost...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Numarul pasagerilor pe cele doua aeroporturi bucurestene, in crestere