Autoritatile italiene au decis deschiderea pentru public a santierului cladirii istorice Domus Aurea, resedinta a imparatului roman Nero, care a fost inchisa din 2005, dar accesul turistilor va fi permis doar in weekend, pentru a putea definitiva lucrarile de restaurare, transmite AFP.

"Am cheltuit 12 milioane de euro in ultimii patru ani pentru a accelera lucrarile si a restaura cladirea si am decis sa redeschidem Domus Aurea, dar sub forma unui santier", a explicat Mariarosaria Barbera, reprezentanta a departamentului pentru bunuri arheologice din Roma.

Incepand de duminica si doar pe baza de rezervare, situl arheologic va putea fi vizitat de grupuri de maximum 25 de persoane, insotite de arheologi si istorici de arta care vor fi ghizii turistilor. Nero, iubitor si promotor al culturii, artei si arhitecturii, a remodelat complet centrul Romei, construind proiectul sau faraonic reprezentat de Domus Aurea, o structura complexa care ocupa colina Palatina, colina Oppio, zona in care acum se afla Colosseumul si din care, in prezent, sunt cunoscute doar 150 de parti, potrivit Mediafax.

Municipalitatea si ministerul italian al Culturii incearca sa reduca bugetul de 31 de milioane de euro, bani necesari pe parcursul urmatorilor patru ani pentru achizitionarea serviciilor indispensabile pentru redeschiderea in regim normal a sitului arheologic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri