S-a prabusit naveta companiei Virgin Galactic care vrea sa duca turisti in spatiu

Cel putin o persoana a murit, iar alta este ranita dupa prabusirea vehiculului spatial apartinand companiei Virgin Galactic, in California.

Vehiculul spatial construit de compania Virgin Galactic in scopul transportarii turistilor in spatiu s-a prabusit vineri, in cursul unui zbor de testare, relateaza NBC News, citat de Mediafax.

"In timpul unui test, vehiculul SpaceShipTwo a suferit o defectiune grava si s-a prabusit", a anuntat compania Virgin Galactic, detinuta de antreprenorul Richard Branson.

"Avionul WhiteKnightTwo, utilizat pentru lansarea vehiculului spatial, a aterizat in siguranta. Principala noastra preocupare o reprezinta situatia pilotilor, despre care pana acum nu exista informatii", a precizat Virgin Galactic.

Citeste si:
Stephen Hawking va zbura la bordul navei spatiale Virgin Galactic
Stephen Hawking intentioneaza...

Doi piloti se aflau in cabina vehiculului SpaceShipTwo. Echipati cu parasute, ei au avut posibilitatea de catapultare. Vehiculul s-a prabusit intr-o zona desertica, in apropierea bazei Mojave Air Space Port din California, de unde aparatul spatial decolase.

SpaceShipTwo reprezinta versiunea comerciala a SpaceShipOne, primul vas spatial privat care a ajuns la limita spatiului, in anul 2004, si care este in prezent expus permanent la Muzeul National al Aerului si al Spatiului din Washington. Peste 500 de persoane au facut deja rezervari pentru un zbor suborbital de cateva minute, in conditii de imponderabilitate, la bordul SpaceShiptwo, depunand deja un avans din suma de 200.000 de dolari reprezentand costul biletului.

Sursa foto: CNN

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri