Lacul Bled

Lacul Bled

La 1.000 km de Romania, se intinde intr-un taram de poveste Lacul Bled din Slovenia, potrivit Trip Advisor. Cuvintele nu sunt deloc exagerate, mai ales ca in mijlocul lacului se afla o biserica care parca pluteste. Mii de turisti ajung la biserica pentru ca atrasi de "clopotul dorintelor", mai mult o legenda ce-i drept conform careia cel care face acest clopot sa sune poate sa isi puna o dorinta care se va indeplini.

La biserica ajungi cu o barca fara motor, inchiriata cu 10 euro pentru o ora. In Bled, o statiune montana cu ape termale, ajungi dupa 46 de km parcursi din Ljibljiana, capitala Sloveniei.

Sursa foto: Lacul Bled/Shutterstock.com

Dark Hedges

Dark Hedges

Cel mai fotografiat fenomen al Irlandei de Nord asteapta sa apara si intr-o poza cu voi. Dark Hedges este si mai spectaculos pe intuneric pentru ca o sa va dea senzatia ca o sa intrati intr-o padure ca va duce intr-o alta lume. Cei care au vazut Game of Thrones au recunoscut locul un pic sumbru, ce-i drept, in episodul "The North Remembers".

Dark Hedges este o poteca marginita de fagi batrani de 300 de ani, in Ballymoney, Comitatul Antrim. Drumul a fost amenajat de familia Stuart pentru a impresia vizitatorii conacului lor, Gracehill House.

Pentru un selfie de "Game of Thrones" la Dark Hedges, trebuie sa ajungeti la Ballymoney. O calatorie cu trenul de la Belfast, capitala Irlandei de Nord, dureaza o ora si jumatate si costa 10,5 lire de persoana, potrivit translink.co.uk.

Sursa foto: Dark Hedges/Shutterstock.com

Castelul Neuschwanstein

Castelul Neuschwanstein

Cand planuiti o vacanta in Germania, luati in calcul si o vizita la Castelul Neuschwanstein. Acesta se afla in satul Hohenschwangau de langa Fussen, in sud-vestul Bavariei, unde puteti ajunge din Munchen. E adevarat ca Munchen se afla la 130 km de castel, dar cum Germania are niste drumuri care iti dau impresia ca iti grabesc masina, nici nu o sa simtiti cand o sa treaca timpul.

La castel puteti ajunge si cu trenul de la Munchen la Fussen si de aici circula un autobuz pana in apropiere de Neuschwanstein.

Castelul este deschis in fiecare zi, mai putin pe 24, 25 si 31 decembrie si 1 ianuarie. Biletul de intrare costa 12 euro, potrivit informatiilor publicate pe site-ul castelului.

Castelul Neuschwanstein, care pare din povesti, a fost de fapt sursa de inspiratie pentru castelul Frumoasei din Padurea Adormita din Disneyland. In apropiere se afla Castelul Hohenschwangau.

Sursa foto: Castelul Neuschwanstein/Shutterstock.com

Manastirea Taktsang

Manastirea Taktsang

Cel mai pretuit loc de budistii din Bhutan este Manastirea Taktsang Palphug sau Paro Taktsang. Manastirea Taktsang se afla la altitudinea de 3.100 m in Muntii Hilamaiei si a fost ridicata in urma cu 4 secole.

Daca nu aveti incredere in picioarele voastre pentru 3-4 ore de urcat cei 900 de metri pana la manastire, puteti inchiriat un cal care sa va care pentru 10 dolari de persoana.

Sursa foto: Manastirea Taktsang/Shutterstock.com

Colmar

Colmar

In estul Frantei, in regiunea Alsacia, veti da peste o mica Venetie cu spirit frantuzesc. Este oraselul Colmar, un loc pitoresc desenat ca in povesti. Personalitatea marcanta a orasului este sculptorul Auguste Bartholdi. Daca va doriti mai mult decat o plimbare, in Colmar puteti vizita Muzeul Unterlinden, Muzeul Bartholdi, Muzeul de Istorie Naturala si Etnografie si Muzeul Jucariilor si Trenuletelor.

In Colmar ajungeti din Strasbourg, drum care dureaza aproximativ o ora cu masina si 31 de minute cu trenul, care pleaca din jumatate in jumatate de ora (la mintul 21 si mintul 51). Biletul pentru o calatorie costa 12,3 euro pentru persoanele intre 26 si 59 de ani, potrivit site-ului companiei nationale feroviare, SNCF.

Sursa foto: Colmar/Shutterstock.com

Palatul National Pena

Palatul National Pena

Cand o sa te apropii de el o sa ai impresia ca tocmai ai deschis o carte cu povesti. Si chiar de acolo este Palatul National Pena, cel mai vechi castel din perioada romantica ce poate fi intalnit in Europa.

Aflat in Sintra, Portugalia, este pe lista celor 7 minuni ale tarii. Palatul National Pena nu trebuie ratat mai ales ca se afla la 40 de minute cu trenul de Lisabona. Pentru 4 euro dus-intors, luati trenul din gara Rossio din Lisabona, care pleaca spre Sintra la 15 minute in cursul saptamanii si 30 minute in weekend.

Vizitarea palatului costa 11,5 euro pentru adulti si 9 euro pentru cei sub 18 ani. Copiii sub 5 ani intra gratuit. Pentru o simulare a preturilor si vizite la mai multe obiective din curtea palatului, consultati site-ul Palatului Pena.

Sursa foto: Palatul National Pena/Shutterstock.com

Ta Prohm

Ta Prohm

In inima junglei, in Angkor, Cambodgia, se afla templul Ta Prohm, o alta minune pe acest pamant. Ta Prohm a fost decor pentru multe scene din seria Lara Croft - Tomb Rider. Si e de inteles. Orice regizor ar fi impresionat de radacinile masive ale copacilor, care par ca se scurg peste templu.

Daca ajungeti in zona, puteti face un circuit al templelor cu 12-13 dolari pe zi cu un tuk-tuk, in care intra doua persoane.

Sursa foto: Ta Prohm/Shutterstock.com

Cappadocia

Cappadocia

Ti-ai fi imaginat ca in lumea asta exista un rai subteran, sapat in stanca? In Turcia chiar poti sa vezi cu ochii tai asa ceva. Pentru asta trebuie sa ajungi in Cappadocia, aflata cel mai aproape de Ankara.

Locul a devenit cunoscut in toata lumea mai ales pentru aici iti lua o noapte de cazare. De fapt, cateva nopti pentru ca vei vrea sa descoperi cat mai multe lucruri despre Cappadocia. Intr-o astfel de stanca cu pesteri sapate in secolele 5 si 6 a fost amenajat hotelul Yunak Evleri. Aici, o camera de dubla costa 141 de euro pe noapte, cu mic dejun inclus, pret verificat pentru luna noiembrie, pe Booking.com.

Dupa o noapte petrecuta in stanca, aveti toate motivele sa va inaltati la cer cu balonul, activitatea principala pentru turisti in Cappadocia. Costa 150 de euro de persoana sa zburati o ora cu Sultan Balloons, cea mai recomandata firma pentru o plimbare cu balonul, inclusiv de Lonely Planet.

Sursa foto: Cappadocia/Shutterstock.com

Casa Batllo

Casa Batllo

La numarul 47, pe Passeig de Gracia, in cartierul Eixample din Barcelona, veti fi fermecati de Casa Batllo, rezultatul imaginatiei fanteziste a lui Gaudi.

Barcelona este o destinatie surprinzatoare la orice pas, un oras in care veti zambi mai mult ca in orice alta parte. Barcelona este plina de culoare, iar o pata importanta este Casa Batllo, o capodopera care astazi apare in fotografiile a milioane de turisti. Si este gratis sa o admirati de pe trotuar.

Daca vreti sa o admirati si pe interior, intrarea costa 21,5 euro pentru adulti si 18,5 euro pentru elevi si seniori. Copiii sub 7 ani intra gratuit, potrivit site-ului Casei Batllo.

Sursa foto: Casa Batllo/Shutterstock.com

Catedrala Las Lajas

Catedrala Las Lajas

In sud-vestul Columbiei, in municipiul Ipiales, vezi cum se imparte intre cer si pamant Catedrala Las Lajas (Rocile), care pare mai degraba scoasa din carti de basme, nu de rugaciuni. Probabil ca frumusetea catedralei nu ar iesit prea mult in evidenta daca peisajul verde din jurul nu-i folosea drept contrast.

Pentru iubitorii de munte, la aproximativ 80 de km de Las Lajas se afla rezervatiile naturale Orito Ingi Ande (aprox. 10 mii de hectare de paduri tropicale), parcul national Serrania de los Churumbelos (cuprinde 4 ecoregiuni, dintre care se remarca Valea Amazonului si Anzii Cordilieri) si rezervatia ecologica Cayambe Coca (zona vulcanica alpina cu creste inzapezite tot timpul anului).

Sursa foto: Catedrala Las Lajas/Shutterstock.com

Castelul de poveste din Romania

Castelul de poveste din Romania

Si Romania are un tinut de basme, pe care il gasiti in centrul tarii. Castelul Huniazilor sau Corvinilor din Hunedoara va avea un rol important intr-un documentar realizat de americani, care au filmat de curand in cetatea medievala, atrasi de legenda lui Dracula. Desi Branul este direct asociat cu vampirul, Castelul Huniazilor este considerat "adevarul castel al contelui Dracula".

Castelul Huniazilor poate fi vizitat zilnic intre 9.00 si 17.00. Intrarea costa 25 lei pentru adulti si cate 5 lei pentru elevii si studentii care au carnetul la ei.

Sursa foto: Castelul Huniazilor/Shutterstock.com

Sursa foto: Dark Hedges/Shutterstock.com