Frankfurt

Frankfurt

An de an, peste 3 milioane de turisti merg sa admire Weihnachtsmarkt, Piata de Craciun din Frankfurt organizata in zona Romerberg. Cel care atrage cele mai multe priviri este brandul de 30 de metri care lumineaza in mijlocul pietei, a carei istorie incepe in 1393.

Daca planuiti o scurta vacanta in Frankfurt in perioada urmatoare, gasiti oferte si de la 138 de euro/3 nopti de persoana la un hotel de 5 stele in camera dubla cu mic-dejun si de la 47 euro/noapte de persoana pe o noapte de cazare sau 86 de euro/persoana pentru 3 nopti de cazare la un hotel de 4 stele, pentru camera dubla cu mic-dejun.

Sursa foto: Piata de Craciun in Frankfurt, Germania/Shutterstock.com

Koln

Koln

Piata de Craciun din Koln aduna peste 4 milioane de turisti in fiecare an si este astfel cel mai vizitat targ de sarbatorile de iarna din Germania. Piata de Craciun se desfasoara langa Domul din Koln, cea mai veche catedrala gotica din lume, finalizata in 1473.

Daca planuiti sa mergeti in Koln in aceasta luna, gasiti cazare cu 132 de euro/persoana pe 3 nopti in camera dubla cu mic-dejun la Hotel Radisson Blu (4 stele). Oferta este valabila la Perfect Tour pana pe 27 noiembrie.

Surs foto: Piata de Craciun in Koln/Shutterstock.com

Viena

Viena

Capitala Austriei este prima destinatie care vine oricui in minte atunci cand este vorba de o piata de Craciun. Viena se transforma intr-un loc fermecator de la jumatatea lunii noiembrie odata ce este amenajat targul specific ce aduce mirosul de prajituri si de punch fierbinte. Traditional, Piata Primariei Rathausplatz devine un spatiu scos din carti de poveste, cu 150 de standuri la care gasiti cadouri pentru Craciun si cu pomi impodobiti care incanta si copiii, si adultii.

Daca ati pus deja pe lista Viena pentru acest an, in capitala austriaca gasiti cazare de la 49 euro/persoana pe noapte in camera dubla cu mic-dejun sau de la 147 euro/persoana pe 4 nopti in camera dubla cu mic-dejun la un hotel de 4 stele.

Sursa foto: Piata de Craciun in Viena/Shutterstock.com

Riga

Riga

Pentru iubitorii de tari baltice, o varianta aparte este Riga. Piata sa de Craciun se deschide, in Piata Domului, pe 29 noiembrie si poate fi vizitata pana pe 9 ianuarie. Pe langa dulciurile specifice, in Riga veti gasi carnuri afumate, pe care letonienii pun mare pret.

In Riga puteti gasi cazare de la 500 de lei pe 3 nopti/camera dubla la hotel de 4 stele prin Booking.com.

Sursa foto: Piata de Craciun in Riga/Shutterstock.com

Praga

Praga

Praga, renumita si ea pentru piata sa de Craciun, devine o pagina dintr-un basm odata ce se aprind luminitele in brandul imens din Piata Veche a orasului. Piata de Craciun din Praga se deschide la inceputul lunii decembrie si tine pana pe 1 ianuarie. Cehii sarbatoresc pe 5 decembrie Sfantul Nicolae (Mikulas), ocazie cu care au loc spectacole in Old Town Square.

Praga este un oras spectaculos tot timpul anului, insa in jurul sarbatorilor de iarna devine cu adevarat fermecator. Asa ca puteti vizita capitala ceha intr-un city break de 3 nopti cu cazare la hotel de 3 stele cu mic-dejun inclus si bilete de avion de la 314 euro/persoana.

Sursa foto: Piata de Craciun in Praga/Shutterstock.com

Sursa foto: Piata de Craciun in Frankfurt/Shutterstock.com