Cel mai aglomerat spatiu aerian din lume este in Marea Britanie unde zilnic opereaza 6.000-7.000 de zboruri, aproximativ 2,2 milioane de curse aeriene pe an, scrie telegraph.co.uk.

NATS (North Atlantic Skies), organizatia responsabila de traficul aerian din Marea Britanie, ilustreaza intr-un video cat de aglomerat este cerul din Marea Britanie in 24 de ore. In fiecare zi, peste 2.500 de aeronave traverseaza Atlanticul de Nord, iar peste 80% din traficul de peste ocean trece prin Shanwick Oceanic Control Area (OCA), spatiul aerian controlat de NATS.

Peste 3.500 de zboruri aterizeaza si decoleaza din Londra, majoritatea operand de pe Heathrow, al doilea cel mai aglomerat aeroport din lume. Cursele transatatlantice intra in spatiul aerian britanic dimineata devreme.

Potrivit NATS, 30.000 de zboruri trec peste spatiul aerian european intr-o zi obisnuita de iulie, iar aproximativ un sfert traverseaza spatiul aerian controlat din Marea Britanie. Distanta totala parcursa de avioane este echialentul a 998 de ori in jurul Pamantului.

UK 24 from NATS on Vimeo.

Citeste si:
Conditiile de studiu un UK raman aceleasi si in 2020
Ambasador Marea Britanie:...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Zboruri de 22 de ore reduse la 4 ore cu ,,avionul spatial"