Negocierile privind acceptul de survol pentru cursele Tarom pe ruta Bucuresti-Beijing au fost amanate de autoritatile de la Mosocva pentru luna ianuarie.

Negocierile cu Rusia privind acceptul de survol pentru cursele Tarom pe ruta Bucuresti-Beijing, programate la jumatatea lunii noiembrie, au fost amanate de autoritatile de la Moscova pentru luna ianuarie, a declarat ministrul Transporturilor, Ioan Rus, potrivit Mediafax.

"Initial aveam programate discutii cu autoritatile ruse in jurul lui 15 noiembrie, insa ne-au amanat pe anul viitor. Negocierea aceasta cu autoritatile de resort din Rusia, la solicitarea lor, se va face in ianuarie, ne vor comunica ei cand. Trebuie sa-ti dea cineva dreptul de survol. Pana mai adineauri, astea se aprobau extrem de rapid, in acest moment acest drept nu se mai da atat de simplu. Am facut toate demersurile legale", a explicat ministrul Transporturilor, intr-o conferinta de presa, raspunzand unei intrebari.

Acordarea dreptului de survol a devenit problematica in urma conflictului din Ucraina, care a generat tensiuni intre Rusia si statele occidentale. Ministrul a amintit ca memorandumul pentru reluarea zborurilor este semnat atat de partea romana, cat si de cea chineza. Tarom a renuntat la linia aeriana Bucuresti-Beijing in 2003, din ratiuni economice. Vicepremierul Liviu Dragnea declara in luna martie, cu ocazia unei vizite in China, ca reluarea curselor Tarom pe ruta Bucuresti-Beijing-Bucuresti este prevazuta pentru luna iunie sau iulie, in timp ce surse din companie afirmau doua luni mai tarziu ca operarea zborurilor va incepe in luna august.

Citeste si:
TAROM e in picaj: pierde 4.600 de euro pe ora
TAROM pierde 4.600 de euro pe...

Sursa foto: Shutterstock.com/Photosebia

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
TAROM pregateste deschiderea rutelor catre China si SUA