Institutul Polonez organizeaza, in parteneriat cu Wikipedia, a patra editie a concursului "Polish Ro.Wikipedia", care se va desfasura in perioada 25 noiembrie - 31 decembrie si are ca scop promovarea Poloniei in paginile de limba romana a eciclopediei online. wall-street.ro a stat de vorba cu reprezentantii din turism si va prezinta opiniile lor in legatura cu acest concurs.

Concursul organizat de Institutul Polonez are doua scopuri principale: dezvoltarea Wikipedia in limba romana, care contine in prezent peste 250.000 de articole, si promovarea imaginii Poloniei in Romania.

Pentru a promova o destinatie turistica, este nevoie in principal de content.

"Mi se pare o initiativa extraordinara de promovare a unei destinatii. Pentru a promova o destinatie turistica, este nevoie in principal de content. Un concurs de genul asta, prin care sa se creeze continut gratuit, de persoane care au vizitat tara ta, este o situatie win-win", spune Razvan Pascu, consultant in turism.

Sursa foto: Shutterstock.

In concurs se pot inscrie toti vorbitorii de limba romana, care pot lucra si in echipe de doua persoane. Articolele inscrise, nou intocmita sau completari ale celor deja existente, trebuie sa fie direct legate de Polonia. Premiul presupune un weekend in orasul Gdansk si va fi acordat persoanei care va crea cele mai multe articole sau va completa in mod semnificativ articolele deja existente.

"Este o forma extraordinara de promovare", spune Ion Antonescu, directorul agentiei Marshal Turism. "Orice initiativa merita incercata, chiar daca e proasta. Si eu incurajez angajatii mei sa vina cu astfel de idei", a completat acesta.

Romania, restanta la capitolul promovare in 2.0?

Reprezentantii din turismul romanesc nu au auzit inca de o initiativa similara in Romania, insa cred ca ideea are un potential urias pentru promovarea unei tari. De altfel, in urma celor trei editii anterioare ale acestui concurs, Wikipedia in limba romana s-a imbogatit cu peste 600 de articole.

Razvan Pascu sugereaza implementarea unei strategii asemenatoare in tari in care imaginea Romaniei a avut de suferit. "Romania ar putea organiza ceva asemanator in tari precum Austria, Germania sau Israel, cu creare de continut in limbile tarii respective. De asemenea, ideea este buna pentru tarile in care imaginea Romaniei e proasta, cum ar fi Marea Britanie si Franta. Poate ca n-ar fi rau sa exploram si alte tari, precum China si Rusia", afirma consultantul in turism.

Daca ne adresam tinerilor, Bucurestiul ar putea fi vandut ca destinatie de city-break - Razvan Pascu, consultant in turism

In ceea ce priveste orasele pe care Romania le-ar putea promova printr-un astfel de concurs, ele trebuie alese in functie de target, sugereaza Razvan Pascu. "Daca ne adresam tinerilor, Bucurestiul ar putea fi vandut ca destinatie de city-break, insa daca vrem turism cultural, am putea lege Brasov, Sibiu sau Alba Iulia. Daca ar fi vara, as oferi ca premiu un weekend in Delta Dunarii, pentru ca este unica in Europa si ea nu trebuie decat promovata, pentru ca produsul deja exista", conchide el.

Cu toate ca nu s-au finalizat, initiativele pentru concursuri similare nu au lipsit in turismul romanesc. Ion Antonescu a propus Ambasadei Israelului sa organizeze un concurs in care participantii trebuiau sa raspunda la intrebari legate de istoria evreilor. "Nu am auzit de idei similare, insa as accepta si eu sa fiu implicat daca s-ar organiza concursuri si as da premii la cele doua hoteluri pe care le detin". Ion Antonescu. El este proprietarul a doua hoteluri din capitala, resprectiv Hotel Marshal, de trei stele, si Hotel Marshal Garden, de cinci stele.

Romania ar avea potential de promovare pentru mai toate tarile din Europa, "mai putin cele sarace", crede proprietarul Marshal Turism, care sustine ca ne-am putea promova in Germania, Franta, Spania, Anglia, Italia.

Concursul organizat de Institutul Polonez se va desfasura in perioada 25 noiembrie - 31 decembrie. Participantii la concurs se pot inscrie prin trimiterea numelui de utilizator Wikipedia si a adresei postale printr-un e-mail la adresa bucuresti@instytutpolski.org. Rezultatele concursului vor fi anuntate pe site-ul Institutului Polonez, pe 9 ianuarie 2015.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri