Partia de schi din statiunea Slanic Moldova, judetul Bacau, prevazuta cu telescaun, instalatie de inzapezit artificial si nocturna, va fi deschisa pentru prima data la sfarsitul saptamanii, dupa ce pentru realizarea acesteia s-au investit 5,6 milioane euro, bani de la UE si Consiliul Judetean Bacau.

Iubitorii de sporturi albe, in special cei din zona Moldovei, se vor putea bucura, incepand de vineri, de partia de schi "Nemira”, care va fi deschisa pentru prima data publicului, de la receptia facuta in primavara acestui an, in statiunea bacauana Slanic Moldova, transmite corespondentul Mediafax.

Cu o investitie de 5,6 milioane de euro, bani de la Uniunea Europeana si Consiliul Judetean (CJ) Bacau, partia este una dintre cele mai moderne din Romania, fiind prevazuta cu telescaun, instalatie de inzapezit artificial si nocturna. "Conform procedurilor, au fost realizate toate verificarile care se impun la instalatia de telescaun si cea de zapada artificiala. S-a inceput batatoritul zapezii astfel incat, pana vineri, partia sa se incadreze in parametri normali pentru schiat. Sa speram ca o sa tina zapada si nu o sa se incalzeasca pentru a ne da planurile peste cap”, a declarat, marti, directorul Serviciului Public Judetean pentru Promovarea Turismului si Coordonarea Activitatii de Salvamont Bacau, Romil Botezatu.

Tarifele stabilite de Consiliul Judetean Bacau pentru acest sezon rece la instalatia de telescaun a partiei de la Slanic Moldova sunt cuprinse intre 5 lei de persoana, pentru o singura urcare, si 100 de lei, abonament pentru doua zile. Copiii, elevii si studentii vor beneficia de reducere, respectiv 3 lei o singura urcare si 60 de lei abonamentul pentru doua zile.

Cu o lungime de 1.414 metri, o latime medie de 38 de metri si o diferenta de nivel de 240 de metri partia este incadrata in categoria celor usoare si, implicit, ii confera acesteia un grad de atractivitate deosebit de ridicat.

Sursa foto: Magru Anton

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri