Noul Mers al Trenurilor de calatori pe anul 2015 - care prevede mai multe trenuri Regio, curse spre si dinspre cele mai cautate statiuni montane de schi, precum si durate reduse, de aproximativ doua ore, pe ruta Bucuresti Nord-Constanta - va intra in vigoare la 14 decembrie, potrivit CFR Calatori.

Potrivit sursei citate, noul Plan de Mers al Trenurilor 2014-2015 va fi valabil pana la 12 decembrie 2015, urmand sa fie in circulatie, zilnic, peste 1.100 de trenuri. "Oferta de transport feroviar de pasageri este adaptata cererii pietei atat prin optimizarea orariilor si a capacitatii de transport, cat si prin asigurarea conditiilor de confort pe categorii de trenuri, utilizandu-se eficient resursele disponibile", se precizeaza intr-un comunicat remis, miercuri, agentiei Mediafax.

CFR Calatori mai precizeaza ca va asigura, si in 2015, serviciul public de naveta intre marile orase si localitatile din proximitatea acestora. De asemenea, va fi mentinut mersul de tren cadentat pe rutele unde conditiile de circulatie si exploatare permit acest lucru si unde traficul de calatori este cu preponderenta de naveta: Bucuresti Nord - Ploiesti, Bucuresti Nord - Pitesti si Constanta - Mangalia (in sezonul estival).

Pe de alta parte, pentru asigurarea accesibilitatii si mobilitatii calatorilor, dar si pentru desfasurarea unui transport competitiv, unele trenuri InterRegio, cu plecari din Cluj, Craiova, Pitesti si alte orase, au fost transformate in trenuri Regio, cu opriri in mai multe statii de pe traseu. Astfel, fata de 2014, pasagerii vor putea calatori cu mai multe trenuri Regio, la tarifele aferente acestui rang de tren.

In ceea ce priveste zonele turistice precum Valea Prahovei, Vatra Dornei, Petrosani, pasagerii vor beneficia de un numar suficient de trenuri in functie de sezon si de trafic, mai anunta CFR Calatori.

Astfel, in aceasta iarna, dupa suplimentarile capacitatii de transport din perioada Sarbatorilor de iarna, sunt introduse Trenurile Zapezii, prin care pasagerii vor ajunge in cele mai cautate destinatii turistice montane tara. "In plus, prin aceasta oferta, in perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2015, se va acorda 25% reducere de pret la bilete. Reducerea se va aplica la trenurile care vor circula de luni pana joi, pentru calatoriile, pe ruta directa, la clasa a 2-a, cu trenuri InterRegio care au ca punct de plecare sau destinatie: una din statiile feroviare de pe ruta Sinaia - Brasov; gara Vatra Dornei Bai; gara Petrosani", mai precizeaza compania.

Totodata, si in 2015, trenurile de pe ruta Bucuresti Nord - Constanta vor avea durate de parcurs reduse, de aproximativ doua ore. Tot in 2015, pasagerii vor putea sa calatoreasca in afara tarii zilnic, cu trenuri directe din Bucuresti Nord catre Viena (de la 39 de euro pe sens), Budapesta (de la 29 de euro pe sens) si Sofia. De asemenea, oferta de transport international include trenuri zilnice directe catre Budapesta si din Timisoara, Brasov, Targu Mures si Cluj Napoca.

Mersul Trenurilor de Calatori 2014-2015 va putea fi cumparat din principalele gari si agentii CFR din Bucuresti si din tara, la pretul de 13 lei. In conditiile in care continutul Mersului Trenurilor va putea fi updatat, calatorii sunt rugati sa solicite informatii cu privire la mersul trenurilor de la statiile si agentiile CFR sau sa acceseze site-ul www.cfrcalatori.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri