Tarom se asteapta anul acesta la o crestere a numarului de pasageri cu peste 5% fata de anul trecut si la pierderi in scadere cu 20%.

Dupa primele 11 luni, operatorul aerian Tarom a inregistrat peste 2,1 milioane de pasageri, cifra raportata pe intreg anul 2013.

“La sfarsitul lunii noiembrie am depasit numarul de pasageri pe care l-am realizat anul trecut, de 2,1 milioane pasageri, ce facem in decembrie este in plus. Vom avea o crestere de peste 5% fata de 2013”, a declarat pentru wall-street.ro Silvia Columb, directorul general adjunct al Tarom.

Anul acesta, Tarom se asteapta la pierderi in scadere cu aproape 30 de milioane lei fata de 2013, circa 20%. Si anul trecut, pierderile Tarom s-au redus fata de 2012 cu 44%, la 130 milioane lei.

De asemenea, in 2014 numarul de angajati Tarom a scazut cu 8% la circa 2.020 de la 2.200 persoane in 2013.

In prezent, Tarom are un grad de ocupare de 66% si opereaza cu 24 de aeronave. “Avem 24 de avioane, iar anul viitor vom avea 23, pentru ca una dintre aeronave care era inchiriata o dam inapoi”, a mai spus Silvia Columb.

Cei mai multi pasageri au zburat in 2014 catre Viena, Paris si Amsterdam. Anul acesta, Tarom a lansat in sezonul de vara cursele Bucuresti-Moscova, Iasi-Tel Aviv, Bucuresti-Stockholm si Iasi- Milano. Pe langa cele 4 noi rute, Tarom a marit numarul de zboruri pe saptamana pentru urmatoarele destinatii: Geneva (3 zboruri/saptamana), Dublin (6 zboruri/saptamana), Praga ( 6 zboruri/saptamana), Amsterdam (14 zboruri/ pe saptamana), Chisinau ( 17 zboruri/saptamana), Beirut (3 zboruri/saptamana) si Amman (3 zboruri/saptamana). Pentru anul viitor, Tarom anunta ca va mai lansa cateva destinatii noi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri