Mariachi? Tequila? Arriba Mexico! Suntem in descoperirea unei destinatii care se imparte intre efervescenta petrecerilor din Cancun si locuri care vorbesc si acum despre civilizatia mayasa. Iar asta face ca Mexic sa fie o destinatie la care ravnesc turistii din intreaga lume. Si, mai ales, o destinatie picanta.

O destinatie picanta la propriu datorita mancarii sale. Dar Mexic esti o alegere picata si in afara restaurantelor. Numai sa ajungeti pe plajele din Cancun unde petrecerile tin in priza orice turist sau in capitala Mexico City, care fierbe zi si noapte. Oricum ar fi, Mexic este egal si astazi cu civilizatia mayasa, in jurul careia se invart multe mistere.

Sursa foto: Cancun/Shutterstock.com

Cum toate circuitele planificate duc mai intai in capitala Mexico City, va propunem sa lasati orasul pentru mai tarziu si sa dati o fuga in Cuernevaca. Este situat la 86 km de Mexico City si este considerat "orasul primaverii eterne". Un loc pitoresc, in Cuernavaca peisajul este completat de vegetatie luxurianta si haciendas detinute de locuitorii instariti ai capitalei. Printre cladiri importante pe care sa le vizitati, nu uitati de Palatul lui Cortez, construit la comanda lui Hernan Cortez si finalizat in 1535, care a devenit practic simbolul orasului.

Mexic, o destinatie a piramidelor

Sursa foto: Teotihuacan/Shutterstock.com

Tot in apropiere de Mexico City, la 50 de km departare, merita o vizita de o zi complexul de piramide Teotihuacan, in traducere "Locul unde omul devine Zeu". De fapt, vorvim de sit arheologic. Chiar daca Egiptul este primul care ne vine in minte, si Mexic are piramidele lui. Asa ca in Teotihuacan veti descoperi un complex de 15 piramide, construit din 1,2 milioane de metri cubi de caramida arsa si din piatra. Localnicii au ridicat 15 piramide de-a lungul strazii principale, care se numea Aleea mortilor. Cele mai cunoscute sunt Piramida Lunii si Piramida Soarelui. Cea mai complexa cladire dintre toate este Piramida Sarpelui cu pene, numita astfel dupa zeul orasului.

Inca doua-trei orase si sunteti tot mai aproape de misterele mayasilor. Astfel, este inevitabila o oprire la siturile Uxmal si Kabah, unde cea mai populara constructie este Palatul Mastilor, cu zidurile sale decorate cu sute de masti din piatra care il reprezinta pe Chaac, zeul ploii.

Sursa foto: Kabah/Shutterstock.com

Dar apogeul civilizatiei mayase este la Chichen Itza (foto principala). Celebrul fost oras precolumbian, cel mai renumit din Peninsula Yucatan, a fost cea mai mare asezare a mayasilor. Cele mai cunoscute structuri sunt El Castillo sau Templul lui Kukulkan, zeitatea mayasa sub forma unui sarpe cu pene, Templul Razboinicilor si Terenul de Sport unde aveau loc jocurile cu mingea. Acesta este cel mai bine pastrat astfel de teren de pe teritoriul Americii Centrale. In timpul echinoctiului de primavara, pe piramida Templului Kukulkan poate fi vazut efectul sarpelui, format de unghiul din care bate lumina pe piramida, treptele acesteia si capul sarpelui de la baza.

Mexic nu este doar despre lumea mayasa. Este o tara plina de peisaje paradisiace, cu plaje cu nisip alb fin la oceanul turcoaz. Asa ca inainte sa plecati din Mexic, rasfatati-va pe Playa del Carmen.

Jose Ignacio Soto / Shutterstock.com

Daca va tenteaza o vacanta in Mexic, una dintre putinele tari cu piramide, cel mai indicat este sa mergeti primavara, cand temperaturile nu scapa de sub control. De exemplu, un circuit cu atractiile amintite mai sus costa aproape 2.300 de euro de persoana pentru 10 zile si 8 nopti. Pretul acopera zborul cu avionul Bucuresti-Mexico City-Bucuresti si zborurile interne, taxele de aeroport, cazare, toate mesele, transportul intern si asigurare medicala. Romanii nu mai au nevoie de viza, asa ca Viva Mexico!

Sursa foto: Chichen Itza, MexicShutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri