Zborul AirAsia Indonesia QZ8501 a disparut de pe radar duminica dimineata dupa ce a decolat de pe aeroportul celui de-al doilea mare oras din Indonezia, Surabaya, cautarile au inceput imediat, insa au fost suspendate din cauza intunericului si reluate luni, scrie huffingtonpost.com.

Imaginile din satelit au aratat furtuni puternice in vecinatatea locului unde avionul a pierdut contactul. Compania AirAsia a spus ca pilotii avionului au cerut devierea rutei din cauza conditiilor meteo inainte ca transmisia sa fie intrerupta. Pilotii au primit aprobarea de a vira la stanga nu si de a urca de la 9,7 km la 11,5 km asa cum au cerut turnului de control.

Aeronava Airbus 320-200 avea la bord 155 de pasageri si 7 membri ai echipajului. Majoritatea pasagerilor erau indonezieni.

AirAsia si-a schimbat logo-ul din rosu in gri pe retelele de socializare. Acesta este primul incident al companiei aeriene AirAsia Indonesia.

Cautarile zborului QZ8501 sunt facute de echipe de salvare din Indonezia, Malaezia, Australia si Singapore. Peste 20 de ambarcatiuni si 8 avioane cauta aeronava disparuta.

Peste 100 de rude ale pasagerilor disparuti au venit la Aeroportul International Juanda, punctul de plecare al zborului. AirAsia le-a oferit camere de hotel gratuite si alimente celor veniti sa astepte. Si pe aeroportul de destinatie Changi din Singapore s-au strans persoane. O femeie a spus ca avea 7 membri ai familiei la bordul avionului disparut, printre care mama si fratele.

AirAsia Indonesia este un operator aerian low-cost cu sediul in Jakarta, Indonezia. Compania a fost infiintata in decembrie 2004 sub numele de Awair, in prezent are o flota de 29 de avioane si zboara catre 16 destinatii. AirAsia Indonesia face parte din grupul AirAsia infiintat in 1993 in Kuala Lumpur, Malaezia. Din grup fac parte companiile AirAsia India, AirAsia X, AirAsia Zest, Indonesia AirAsia, Indonesia AirAsia X, Philippines AirAsia, Thai AirAsia, Thai AirAsia X, AirAsia Japan.

Pierderea contactului cu avionul vine la aproape 10 luni de la disparitia Malaysia Airlines Flight 370, care a disparut de pe radar deasupra Asiei de Sud-Est, la 8 martie cu 239 de oameni la bord.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri