Peste 10.000 de turisti au schiat pe partia de la Slanic Moldova, judetul Bacau, in prima saptamana de la deschidere, autoritatile bacauane amanand de mai multe ori darea in folosinta a acesteia din cauza lipsei zapezii.

Partia de schi din statiunea bacauana Slanic Moldova este prevazuta cu telescaun, tunuri pentru zapada artificiala si instalatie de nocturna, investitia ridicandu-se la 5,6 milioane de euro, bani de la Uniunea Europeana si Consiliul Judetean Bacau. Numarul mare de turisti care au venit la Slanic Moldova dupa deschiderea partiei a surprins autoritatile care au amanat de mai multe ori darea in folosinta a acesteia din cauza lipsei zapezii, transmite Mediafax.

”Spre satisfactia turistilor, partia de la Slanic Moldova este functionala, fiind asigurate conditii optime pentru schiat. Intr-o singura saptamana, a venit un numar neasteptat de mare de schiori si nu numai, profitand de zilele libere de dupa data de 29 decembrie. Noi speram sa mai prindem cateva weekenduri in acest sezon in care, din pacate, pana de curand nu a fost zapada”, a declarat, marti, directorul Serviciului Public Judetean pentru Promovarea Turismului si Coordonarea Activitatii de Salvamont Bacau, Romil Botezatu.

O urcare cu telescaunul din Slanic Moldova costa 5 lei, iar pretul unui abonament pentru doua zile este de 100 de lei. Copiii, elevii si studentii beneficiaza de reducere, respectiv 3 lei pentru o urcare si 60 de lei pentru abonamentul de doua zile. Tarifele au fost stabilite de Consiliul Judetean Bacau.

Cu o lungime de 1.414 metri, o latime medie de 38 de metri si o diferenta de nivel de 240 de metri, partia este incadrata in categoria celor usoare si, implicit, ii confera acesteia un grad de atractivitate deosebit de ridicat.

Citeste si:
Inca un important oras european s-a saturat de turisti
Locuitorii din Praga s-au...

Sursa foto: Shutterstock / Valea Prahovei

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Lantul de cinematografe Happy Cinema deschide o locatie in Bacau